Rosa Maria Carrasco rep una Creu de Sant Jordi

Rosa Maria Carrasco rep una Creu de Sant Jordi

El govern de la Generalitat va atorgà el passat  20 d’abril una Creu de Sant Jordi a Rosa Maria Carrasco per la seva contribució decisiva a l’evolució i la consolidació del Guiatge al nostre país. Exemple del lideratge femení a nivell associatiu, polític i personal, Carrasco ha estat la màxima representant del Guiatge català a nivell internacional.

El nom de Rosa Maria Carrasco està estretament lligat a la història del Guiatge al nostre país. Va ser comissària internacional de la Germanor de Noies Guies i, després, comissària general de Guies Sant Jordi. Quan el 1977 es produí la fusió amb els Minyons Escoltes, creant Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, Carrasco tingué un paper determinant per tal que els òrgans de govern de la nova associació fossin paritaris, aspecte que es manté actualment.

Alhora, tingué un paper molt important en representar el Guiatge català a nivell internacional. Primer com asecretària general de la Conferència Internacional Catòlica de Guiatge i, després, com a membre del Comitè Mundial de la WAGGGS, on fou membre d’enllaç per Europa durant 9 anys, fins el 1987. Així es convertí en la persona del nostre país que ha ocupat les majors responsabilitats al Guiatge mundial en tota la història.

Rosa Maria Carrasco també va vetllar per l’associacionisme juvenil des de la vessant política. Va ser directora general de Joventut de la Generalitat durant el govern de Josep Tarradellas-única dona membre d’aquell executiu-, des d’on va impulsar la creació del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Ara, la Creu de Sant Jordi suposa un reconeixement específic a la seva tasca de lideratge i compromís pel país, i alhora contribueix a un major reconeixement històric del Guiatge Català i del Moviment Escolta i Guia en general. Des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge s’espera que tot plegat contribueixi a impulsar i estimular l’assumpció de responsabilitats per part de les noies i les dones de Catalunya en tots els àmbits de la societat.

La Creu de Sant Jordi reconeix personalitats i entitats que han destacat pels seus serveis a Catalunya, en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. El govern l’ha atorgat aquest any a un total de 25 personalitats i 15 entitats (comunicat del govern català amb el llistat complet de premiats).

 

 

Categories