L'escoltisme i el guiatge s'adhereixen al pacte nacional pel dret a decidir

L'escoltisme i el guiatge s'adhereixen al pacte nacional pel dret a decidir

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) ha decidit fer un pas més en el seu compromís amb els valors democràtics i amb el país tot adherint-se a formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

El nostre país es troba immers en un procés de reflexió que reclama a tots els ciutadans treballar per construir plegats un projecte ambiciós. La societat catalana és diversa i dinàmica i, com a tal, viu en constant transformació adaptant-se als ràpids canvis que vivim. La nostra població ha crescut molt en tots els sentits, tant en nombre com en diversitat, la nostra manera de comunicar-nos i compartir es transforma amb una velocitat sense precedents i el model econòmic ha canviat radicalment, fent encara més paleses les diferències entre persones que conviuen en el mateix context social, econòmic i polític. Amb tot, l’educació s’erigeix com un dels pilars per fonamentar el nostre present i el nostre futur.

L’escoltisme i el guiatge educa ciutadans responsables, compromesos, amb esperit crític i, sobretot, lliures. Volem que els catalans i les catalanes puguin triar el seu futur en un ambient de cohesió, de llibertat i on la última paraula, com ha de ser sempre, resideixi en el poble. Des de la FCEG creiem fermament en la democràcia i la justícia i, per això, creiem en el dret de qualsevol poble a decidir lliurament la seva identitat i el seu projecte.

Creiem que els valors propugnats pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir estan en consonància amb els valors en què educa dia a dia l’escoltisme i el guiatge. Per tot això, des del dia d’avui, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge passa a formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

30 de juliol del 2013

Categories