38ena Assemblea General Ordinària de la FCEG

38ena Assemblea General Ordinària de la FCEG

El proper 29 de novembre la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge celebrarà la seva 38ena Assemblea General Ordinària al Centre Cívic de Cotxeres de Sants, Barcelona.

L’assemblea de la Federació ve precedida de les assemblees generals de les tres associacions membres: Acció Escolta de Catalunya (16 i 17 de novembre), Escoltes Catalans (23 i 24 de novembre) i Minyons Escoltes i Guies (23 i 24 de novembre). Aquestes tres assemblees, conjuntament, han tingut una participació de més de 1.500 joves (entre caps i equips associatius) i han mostrat la vitalitat i la base democràtica del moviment escolta i guia.

La Federació tanca un curs en el qual ha aconseguit una gran fita; organitzar la primera trobada conjunta de pioners i caravel·les de Catalunya. En aquesta històrica trobada, que va tenir lloc el passat 27 i 28 d’Abril a Cardedeu, hi van participar més de 2300 joves i es van realitzar més de 50 accions de servei a l’entorn.

El programa que es presenta recull tres objectius transversals per a la Federació; convertir-se en un agent més actiu en el procés històric que està vivint el país, augmentar el reconeixement institucional i social  vers l’escoltisme i el guiatge i centrar els esforços en el procés d’unitat per desenvolupar una proposta des de la base per les AGOs del 2014.

Per últim, aquest any també hi ha renovació de càrrecs a la presidència de la FCEG. Així, deixaria la presidència en Victor Muntés i Mulero, la qual passaria a ser assumida, per Jose Cayuela Guerrero, actual president d’Acció Escolta de Catalunya. A més, la vicepresidència primera seria  assumida per Lluís Marco i Planells, comissari generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i la vicepresidència segona per l’Elena González i Vidal, presidenta d’Escoltes Catalans.

Categories