L'Assemblea Mundial del Moviment Escolta reafirma el seu compromís per l'educació per la pau a l'escoltisme

L'Assemblea Mundial del Moviment Escolta reafirma el seu compromís per l'educació per la pau a l'escoltisme

La Conferència Mundial Escolta, celebrada entre l’11 i el 15 d’agost a Ljubjiana (Eslovènia), ha reafirmat el seu compromís envers l’educació per la pau en aprovar avui , durant la darrera sessió de la seva assemblea general, una resolució impulsada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG).

Des dels inicis del Moviment, l’educació per la Pau ha estat un tema cabdal, com un dels elements de la fraternitat universal. L’escoltisme sempre ha tingut com a objectiu crear un món millor a través de l’educació en el respecte, la fraternitat, l’entesa, l’equitat i la justícia al nostre planeta; manifestant en tot moment la relació entre el desenvolupament de la pau al món i la seva finalitat educativa.

Tenint en compte la situació actual en que els atacs contra la pau es succeeixen un darrera l’altre -comptabilitzant-se un total de 85 conflictes armats arreu del planeta durant el 2013; els representants de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge van considerar molt important proposar que l’Assemblea General del Moviment Escolta a nivell mundial es reafirmés un dels seus objectius principals.
Aquesta resolució, demana al Comitè Mundial que:

  • lideri el desenvolupament de recursos educatius per l’educació per la pau a tots nivells;
  • s’inclogui, dins del programa de futures activitats i trobades internacionals;
  • i, convidi a les diferents organitzacions i associacions nacionals membres, a jugar un paper actiu per l’educació per la pau, promovent-la a través de la seva acció educativa.
Categories