Manifestem-nos el 19M per dir #ProuRacisme

Manifestem-nos el 19M per dir #ProuRacisme

L’escoltisme i el guiatge català, en la línia que ha adoptat els últims mesos, es suma a la convocatòria del proper dissabte 19 de Març per cridar ben fort que tots i totes som iguals, que la pau i la convivència són l’únic camí per construir un món més just i solidari. Sortirem al carrer com ho hem fet abans, i com fem cada dia als nostres agrupaments; educant amb valors, des de la convivència i sense excloure a ningú. Seguim, doncs, reafimant el nostre compromís de treballar per la pau com a escoltes i guies.

A continuació, us deixem amb el comunicat unitari que convoca a la manifestació.

#RefugeesWelcome • #StopIslamofòbia • #StopLGBTIfòbia • #FeixismeMaiMés • Per la pau i la convivència

Drets per a tothom! Perquè ja n’hi ha prou de discriminar les persones en funció del seu origen, color de pell, creença… Si avui neguen els drets a una minoria, és una vergonya per a tota la societat… i demà ens pot passar a la resta. El racisme és una amenaça per a tothom.

#RefugeesWelcome Perquè no volem que ni una persona més mori buscant un lloc segur. Cal respectar el dret a la lliure circulació, amb vies segures d’entrada a Europa i mesures d’acollida per a les persones que arriben. S’han de desmantellar els Centres d’Internament.

#StopIslamofòbia Perquè no permetrem que tractin les persones musulmanes avui com van tractar la gent jueva als anys 30. De fet, l’antisemitisme i la romafòbia (l’odi vers la gent jueva o gitana) encara són problemes greus. Prou de criminalitzar tota una comunitat i negar els drets civils a causa de la fe o d’una concepció diferent de la vida.

#StopLGBTIfòbia Perquè les agressions contra les persones LGBTI, sovint a mans de feixistes, van en augment: els hem de dir prou!

#FeixismeMaiMés Perquè tot i que hem afeblit els nazis a casa nostra, no han desaparegut. I són un greu perill arreu d’Europa, des del Front National a França i els grups nazis alemanys fins a l’Alba Daurada a Grècia, tant per les agressions feixistes directes, com perquè enverinen encara més l’ambient polític i malmeten la cohesió social.

Per la pau i la convivència Perquè aquesta és l’única manera d’aconseguir una vida millor per a tothom. No resoldrem els problemes socials reals que tenim si deixem que el racisme ens divideixi. Tampoc no ens ajuden ni més bombes ni més militarització als carrers d’Europa o de l’Orient Mitjà.

Per tot això, i més, ens sumem a la crida internacional per manifestar-nos el proper dissabte 19 de març.

Categories