Posicionament de l’Escoltisme i el Guiatge Català sobre el Referèndum d’Autodeterminació

Posicionament de l’Escoltisme i el Guiatge Català sobre el Referèndum d’Autodeterminació

L’Escoltisme i el Guiatge Català contribueix a l’educació d’infants i joves, des de l’educació en valors, perquè esdevinguin ciutadans lliures, crítics i compromesos; perquè esdevinguin motor de canvi en la construcció d’un país i un món millor; perquè esdevinguin agent de transformació social. Som un moviment democràtic i l’educació per la pau és un dels nostres principis. Per això mostrem el nostre compromís amb els drets i llibertats del nostre país, i amb el dret a decidir del poble català sobre el seu futur polític. L’Escoltisme i el Guiatge Català reconeix i defensa el dret d’autodeterminació del nostre país.

 

És per tot això que des de l’Escoltisme i el Guiatge Català ens sentim interpel·lats per la convocatòria del referèndum que ha de tenir lloc el proper 1 d’octubre del 2017, li donem el màxim suport i ens mostrem disposats a cooperar amb les institucions del país per a fer-lo possible. Alhora, fem una crida al conjunt de la ciutadania perquè s’impliqui i participi en el referèndum: definir el futur que volem per al nostre país és a les nostres mans.

 

De la mateixa manera, esperonem el conjunt dels agents polítics i socials a aprofundir en el debat per parlar sobre quin model de país volem i tractar amb la ciutadania tots aquells elements que el conformen. Entenem que tota reivindicació nacional és indestriable dels drets i la cohesió social per construir una societat més justa, participativa i democràtica.

 

Alhora, animem el conjunt del moviment a participar activament, i a fer-ho amb el fulard posat, a la manifestació “Referèndum és democràcia” el proper diumenge 11 de juny a les 12 h a Montjuïc (plaça Puig i Cadafalch, les Quatre Columnes).

Categories