Som Necessàries: L’associacionisme juvenil no se suspèn!

Som Necessàries: L’associacionisme juvenil no se suspèn!

Manifest davant la suspensió de subvencions de les entitats juvenils

 

Davant el bloqueig de les subvencions destinades a projectes de joventut i acció cívica i comunitària, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), plataforma que agrupa 58 entitats juvenils i representa més de 200.000 joves, volem expressar el nostre rebuig, denunciar la situació i exigir la revocació immediata de la decisió. Considerem intolerable la ingerència del govern de l’Estat espanyol. El Ministeri d’Hisenda no està legitimat per bloquejar cap partida d’un pressupost que es va aprovar democràticament al Parlament de Catalunya, institució que acull i representa la sobirania de la societat catalana. Volem fer evident que es tracta d’una decisió arbitrària, injustificada i sense arguments. Quan una institució pública al·lega que l’associacionisme juvenil no és prioritari està vulnerant obertament el dret a l’associacionisme!

 

Una societat sense associacionisme és una societat morta. El teixit associatiu és imprescindible per construir una societat justa, democràtica, crítica, moderna i cohesionada. Aquest és el model social que defensem el CNJC i per assolir-lo, el suport de l’administració és més que necessari. Per això no concebem que el Govern de l’Estat no consideri de vital importància el suport a l’associacionisme.

 

Davant d’aquest atac a un dels pilars de la democràcia, esdevé fonamental posar en valor l’associacionisme. El bloqueig de les subvencions que estem vivint posa en risc la continuïtat de projectes i l’estabilitat de 954 entitats i federacions juvenils. La suspensió d’aquestes subvencions, que afecta directament a 300.000 joves, compromet molts projectes amb  impacte social sobre milions de persones.

 

Com a Consell Nacional de la Joventut de Catalunya exigim al Govern espanyol que deixi de bloquejar i intervenir uns pressupostos aprovats democràticament. Cal posar punt final al menyspreu i la desvalorització del teixit associatiu que suposa aquesta mesura. Davant la resposta feta pública ahir pel Ministeri, emplacem a la Generalitat de Catalunya a fer totes les gestions necessàries per solucionar, en la major brevetat possible, aquest despropòsit. Perquè aquesta suspensió de les subvencions no només posa en escac l’associacionisme, és un atac a la democràcia en tota regla.
Davant d’aquestes agressions, sortirem en defensa de les nostres entitats, la participació i l’associacionisme.

 

L’associacionisme juvenil NO se suspèn!
Som motor de canvi!
#SomNecessàries

 

Manifest publicat al web del CNJC.

Categories