En defensa de les institucions catalanes i la cohesió social

En defensa de les institucions catalanes i la cohesió social

Reproduïm el manifest en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social emès per la Taula per la Democràcia, plataforma de la qual la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge forma part.
 
 
Manifest de la Taula per la Democràcia
Divendres 3 de novembre de 2017

 
La Taula per la Democràcia ens vam constituir per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals i el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític.
 
Les mesures aprovades pel Senat espanyol, en aplicació de l’article 155, representen la destitució immediata del Govern de la Generalitat escollit democràticament i la intervenció de facto de les institucions catalanes.
 
La Taula per la Democràcia declarem el nostre ferm compromís amb les institucions escollides democràticament i reafirmem que els conflictes polítics s’han de resoldre políticament, per la via de la negociació i el diàleg.
 
Denunciem que la intervenció de les institucions catalanes d’autogovern no només té conseqüències polítiques, sinó que afecta greument la vida de les persones. És un atac directe a la democràcia.
 
Algunes mesures ja es van avançar amb la intervenció econòmica de la Generalitat, el 15 de setembre, i, entre d’altres, han deixat en suspensió les subvencions aprovades per les entitats. Aquestes subvencions són molt importants per garantir el teixit associatiu del país i apaivagar els efectes de les desigualtats socials, i la seva suspensió pot provocar la pèrdua de llocs de treball.
 
La Taula per la Democràcia continua defensant l’autogovern de Catalunya, així com les institucions catalanes i les persones escollides democràticament per exercir la representació dels interessos generals del conjunt de la ciutadania a Catalunya, sota els principis de l’acció no violenta, la defensa dels drets humans i la preservació de la cohesió social.
 
Demanem el retorn a la normalitat democràtica. Rebutgem la judicialització de la política. Entenem que les querelles per rebel·lió, sedició i altres delictes contra el Govern i la Mesa del Parlament no són el camí per resoldre cap problema. Així mateix, condemnem els atacs violents feixistes als carrers de Catalunya.
 
Exigim la llibertat del vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras, i dels membres del Govern Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Carles Mundó, així com de l’exmembre del Govern Santi Vila, i dels presidents d’Òmnium i de l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Exigim que es retirin tots els càrrecs i que es posi punt final i immediat a l’ordre de presó preventiva.
 
Us volem a casa!

Categories