L’Escoltisme Català es manifesta a favor de l’eliminació de la violència envers les dones

L’Escoltisme Català es manifesta a favor de l’eliminació de la violència envers les dones

Avui, dia 25 de novembre, dia per l’eliminació de la violència envers les dones, des de l’Escoltisme Català volem manifestar la nostra involucració en aquesta lluita que fem extensiva a tots els col·lectius afectats pel sistema patriarcal.
 
L’actualitat continua sent alarmant, 52 feminicidis registrats a l’estat espanyol amb el qual portem d’any, l’actuació de la justícia en casos com el de Juana Rivas i La Manada, una bretxa salarial del 23,5%, campanyes publicitàries institucionals que promouen la cultura de la violació i un llarg etcètera que se sumen a la llista dels diferents tipus de violència que s’exerceixen sobre les dones. Aquesta violència és d’abast estructural i és tasca de totes combatre tal problemàtica des dels espais que ocupem.
 
Els agrupaments, en tant que estan inserits en aquest context social, no resten lliures dels estigmes i violències patriarcals. Si no fem un treball d’anàlisi i revisió, seguirem perpetuant les desigualtats pròpies del masclisme. Així doncs, com a educadores tenim el deure de reconèixer les pròpies contradiccions i emprendre accions per a combatre els efectes de la societat masclista, començant per observar els nostres hàbits quotidians. Si eduquem infants i joves en un sistema de valors diferents dels que se’ns imposen, podrem revertir la situació. La quotidianitat de l’agrupament, si les caps treballem des de l’esperit crític,  constitueix una oportunitat per posar del revés tots els clixés i per crear un espai lliure de prejudicis i desigualtats per raó de sexe, gènere o orientació sexual. Tenim l’oportunitat de construir un nou món sense violències.
 
Així doncs, des de l’equip de gènere posem el nostre granet de sorra i us facilitem un seguit de dinàmiques per treballar i sensibilitzar des dels agrupaments.
 
RECURSOS
 
I esperem trobar-vos avui en les diferents manifestacions arreu de Catalunya amb el fulard posat. El bloc del barcelonès ens trobarem  a l’ascensor de Plaça Universitat a  les 18h per assistir juntes a la manifestació. De la mateixa manera cridem a totes les dones, lesbianes i trans a ocupar els carrers a la manifestació d’aquesta mateixa nit a les 21h al C/ Doctor Trueta 85.
 
ENS VOLEM VIVES, LLIURES I REBELS!

 

[fivo_docs title=”Recursos per unitats” align=”left” boxed=”1″ scrollbar=”1″ ids=”5884,5881,5879,5878″]

Categories