Generem: uns campaments amb ulleres liles

Generem: uns campaments amb ulleres liles

Al costat del riu Anoia i a resguard gràcies als edificis que conformen la colònia ecoindustrial postcapitalista de Ca la Fou, més de 45 pics i truc amb les seves respectives caps i animadores van gaudir dels campaments Generem durant les vacances de Setmana Santa.

 

Durant quatre dies, del 24 al 27 de març, gairebé mig centenar d’escoltes de les tres entitats que conformen la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge van decidir dedicar els campaments de primavera a abordar i analitzar el sistema sexe-gènere, el cos, les identitats dissidents, les violències en la parella i la influència dels missatges en la música. Aquest últim tema es va tractar a través d’un taller de trap feminista.

 

L’any passat es va fer dos Campaments APS, un de gènere i un sobre dret de l’habitatge amb la PAH de Sabadell. Però l’experiència se’ls va quedar curta i enguany van creure necessari omplir les estones del servei que comporten uns campaments APS per a noves descobertes.

 

Així doncs, a partir de diverses descobertes externes i una dinamitzada pel mateix equip de gènere de Barcelonès, els i les escoltes assistents van anar exposant dubtes i preocupacions relacionats amb els temes tractats, en un ambient de confiança i de cura que en facilitava la gestió.

 

Tanmateix, des de l’organització asseguren que “van marxar bastant tocades, sobretot amb temes com l’amor romàntic, la gelosia, els micromasclismes i la relació amb el seu cos entès també com a ens polític i social”.

 

Projectes com els Campaments Generem, treballen per aplicar una perspectiva feminista a les entitats perquè totes les persones que hi desenvolupen una activitat (caps, infants, joves) garanteixin espais de lleure lliures d’estereotips i violències.

 

Tot i que des de l’equip de gènere de Barcelonès encara estan pendents de fer la valoració amb els i les caps i animadores, mostren la seva satisfacció pel desenvolupament dels campaments així com de la resposta vers les descobertes. A més, agraeixen a totes les entitats i persones que van assistir com a formadores i que els van recordar la importància de portar sempre posades les ulleres liles. Remarquen que iniciatives com aquestes aposten per generar espais de lleure que també ho siguin de convivència, reflexió i construcció.

 

Categories