L’escoltisme és un pont als intercanvis internacionals

L’escoltisme és un pont als intercanvis internacionals

Un dels pilars de l’escoltisme és la seva voluntat de crear llaços a nivell internacional amb agrupaments, joves i infants d’arreu del món. Durant l’any es realitzen nombroses trobades escoltes a diferents països i continents que podeu consultar a l’apartat l’Aventura Internacional.

 

A part de les trobades, en ocasions són els agrupaments qui directament fan una crida per realitzar un projecte d’intercanvi amb escoltes d’altres països. Aquest és el cas d’un grup de joves Truc/Rover/Clan de Montpellier que busquen agrupaments escoltes de Barcelona amb ganes de compartir la segona part del seu projecte que gira al voltant de l’acollida de persones refugiades.

 

Del 15 al 22 de juliol, 10 joves i 3 responsables d’aquest agrupament viatjaran a la ciutat comtal amb els objectius d’abordar i investigar amb escoltes de Catalunya temes relacionats amb la intolerància i la discriminació, fer un servei mediambiental a la ciutat i organitzar debats i tallers que tractin qüestions de gènere i migració.

 

El seu projecte és obert i ampli, així doncs si teniu alguna proposta que encaixi amb els objectius descrits o en voleu més informació no dubteu en posar-vos-hi en contacte a través del correu internacionalescolta@fceg.cat

 

En canvi, si el que us ve de gust és anar a fer un projecte de servei a un altre país, gràcies a l’escoltisme portugués ara en teniu l’oportunitat. Del 19 al 24 d’agost podeu fer un voluntariat a “Férias de Campo”, un campament que acollirà 15-30 infants i joves d’entre 6 i 18 anys i 15-20 voluntaris/es, organitzat per joves Truc/Rover.

 

Les tasques que s’hauran desenvolupar giraran al voltant de la preparació de les activitats per a infants i joves així com del seu desenvolupament. Podeu fer la vostra petició per participar-hi com a agrupament o a nivell individual enviant un correu electrònic (feriasdecampo@gmail.com) amb les vostres dades i un escrit de motivació que expliqui perquè hauríeu de ser un dels agrupaments o persones escollides.

 

D’altra banda, si el que voleu és passar uns dies de recolliment i aprofundir en l’experiència espiritual, teniu l’opció d’aprofitar la setmana escolta a Taizé. Del 22 al 29 de juliol joves escoltes d’entre 15 i 29 anys es reuniran en aquesta petita localitat francesa. Per inscriure’us només cal que ompliu el formulari.

 

 

Per conèixer escoltes d’altres països, per fer un servei internacional o per gaudir d’uns dies de calma i reflexió, les motivacions són diverses però totes s’uneixen amb l’escoltisme, un moviment que es converteix en el pont de totes aquestes experiències.

Categories