Definint l’escoltisme i el guiatge català

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5008″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Des de l’arribada de l’escoltisme i el guiatge a Catalunya el moviment ha mantingut la seva activitat, organitzant-se i adaptant-se de la millor forma possible als moments socials i polítics que s’han donat al llarg de la història.

L’escoltisme i el guiatge som un moviment dinàmic, amb una gran capacitat d’adaptació als canvis i a l’evolució de la societat en què vivim. Per això el 2009 les tres associacions de la FCEG iniciem un procés de reflexió sobre la necessitat de tenir un escoltisme i guiatge català més fort i amb més capacitat de transformació de la societat catalana.  Actualment continuem canviant i adaptant-nos cap a un nou horitzó: l’associació única d’escoltisme i guiatge oberta i catalana.

Un treball de creació d’una identitat i uns objectius col·lectius per donar lloc a la construcció d’una nova associació única d’escoltisme i guiatge català, amb la voluntat d’aconseguir un major impacte i que faci de l’escoltisme i el guiatge català un referent en l’educació dels infants i joves del nostre país.

El procés d’unitat parteix del diàleg entre les tres associacions i que s’ha desenvolupat en diverses fases mitjançant sessions de treball, dinàmiques de debat i trobades com “En construcció(2011), la “Clarotada” (2012), la “Tropicat” (2013) o les Trobades de Representants territorials (des de 2014).

Aquesta dinàmica de treball iniciada l’any 2009, s’ha anat concretant aproximant els agrupaments i equips de les associacions per compartir i conèixer les diferents realitats, creant espais conjunts dedicats a la formació i el treball d’eines i recursos per millorar la qualitat educativa, i oferint moments de participació activa de tots els seus membres. Tot plegat, definit l’any 2014 en el Full de Ruta cap a una nova associació única d’escoltisme i guiatge català que culminarà amb un Congrés de Caps l’any 2018.

crono-2009-2019

  • El full de ruta

El treball realitzat aquests anys en el marc del procés d’unitat ens ha permès analitzar les realitats de les tres associacions i, així, hem constatat que compartim el repte de fer més i millor escoltisme i guiatge.

Els agrupaments són la base de l’escoltisme i el guiatge, són l’espai on la voluntat transformadora del Moviment esdevé acció directa i educativa. Per tant, és imprescindible que els i les caps siguin els principals protagonistes i alhora responsables de la construcció de la nova associació, ja que aquesta no es pot entendre sense una proposta participativa que garanteixi la implicació i el compromís de tots i totes.

El 2014 es va definir el full de ruta que ha de permetre definir les bases de la nova associació a través de la participació dels i les caps, i responsables associatius del moviment. En aquesta etapa ens toca debatre a fons com volem que sigui l’escoltisme i el guiatge català del futur.

El treball es centra en els sis àmbits següents:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”5834″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”5845″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”5844″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”5846″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”5852″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”5853″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]