Vespres de Mètode: construint la proposta educativa

iconaEn el marc del procés d’unitat, el grup de treball de Mètode organitza un cicle de xerrades i conferències sobre els reptes de la proposta educativa de l’escoltisme i el guiatge del futur amb la intenció d’analitzar les darreres tendències educatives i l’impacte de la nostra proposta en la societat.

Totes les xerrades i conferències seran al vespre, aproximadament cap a les 19.30 i seran obertes a tothom, especialment als i les membres dels equips pedagògics de les tres associacions i a tots els i les caps del moviment.

Totes les sessions seran retransmeses en directe pel canal de Youtube de la FCEG on també les podreu recuperar posteriorment.

Calendari de properes sessions:

Cinquena sessió: divendres 17 de febrer a les 19:30
El Marc Simbòlic en l’Escoltisme i Guiatge amb Jordi Font (Consiliari General de MEG), Raül Molina (Tècnic de projectes de Mètode Educatiu a la regió Europea de la WOSM) i amb connexió amb altres escoltes europeus.

Sisena sessió: dates a confirmar
Participació i escoltisme: democratitzant les organitzacions des de la infància

Sessions ja celebrades. Consulta els vídeos!

Primera sessió: celebrada el dimecres 30 de novembre
Reptes de l’escoltisme i el guiatge amb Eduard Vallory (Analista social i director del projecte Escola Nova 21, vinculat a l’escoltisme).

Segona sessió: celebrada el dijous 15 de desembre
Com acompanyem als infants i joves? amb Pau López (mestre, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i doctor en Psicologia, vinculat a l’escoltisme), Imma Reguant (cap de l’Àrea per a la Coordinació i Planificació Escolar a Tarragona, Departament d’Ensenyament) i, Anna Comas i Maria José Harto (membres de l’equip directiu de l’Escola La Maquinista).

 

Tercera sessió: dijous 12 de gener a l’Espai Jove La Fontana.
Escoltisme i guiatge i relació amb l’entorn amb Xus Martín (Pedagoga, coordinadora del màster “Educació per a la ciutadania i en valors“ i impulsora de l’APS), Miquel Àngel Essomba (Pedagog vinculat a l’escoltisme i director de l’ERDISC), Núria Cruset (Ambientòloga vinculada a l’escoltisme, coordinadora de projectes de l’associació la Sorellona), Galdric Ruiz (Arquitecte tècnic i Màster en Sostenibilitat, expert en comportament energètic d’organitzacions).

 

Quarta sessió: celebrada el divendres 27 de gener
Pedagogies del segle XXI amb Jaume Carbonell (professor de sociologia de l’educació i autor del llibre “Pedagogías del Siglo XXI”).