TroPiCat; trobada de pioners i caraval·les [2013]

···Trobada de pioners i caraval·les de la FCEGlogo_tropicat_850x219
··· 27 i 28 Abril / 2013
··· Cardedeu
··· 1.700 pioners i caravel·les
··· 377 caps
··· 200 col·laboradors/es

La Tropicat ha estat la primera trobada conjunta de pioners i caravel·les, joves de 14 a 17 anys, de les tres associacions escoltes i guies de Catalunya amb un gran èxit de participació; més de 2000 joves procedents de 135 agrupaments. Aquesta trobada ha tingut lloc el passat 27 i 28 d’abril del curs 2012-2013.

Les principals activitats, condicionades per la intensa pluja de tot el cap de setmana, han estat, un gran raid durant la tarda del dissabte que buscava la descoberta personal i associativa. Tot seguit, i al fer-se fosc, una vetllada amb el grup de música extra-t rastes va donar lloc a un espai d’oci intens. El dia següent, diumenge 28, s’han realitzat activitats aproximatives a l’aprenentatge i servei (ApS) en xarxa amb associacions i entitats de la zona*, una de les eines pedagògiques més útils de l’escoltisme, que combina el servei a la comunitat i la realització d’aprenentatges associats. Així, s’han desenvolupat més de 100 activitats d’ApS dins de l’àmbit social, cultura i ambiental, amb activitats com la neteja d’un refugi antiaeri juntament amb un taller de memòria històrica o la realització d’activitats conjuntes amb persones grans.

Aquesta gran trobada no hauria estat possible sense la participació de més de 200 col·laboradors/es, l’estreta implicació de l’Ajuntament de Cardedeu i d’un gran nombre d’associacions de la vila i l’entorn. Alhora, també s’ha comptat amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

–1er Vídeo de la Tropicat

 — Repercussió de la Tropicat als mitjans de comunicació

 — Productes de la Tropicat:

* Entitats, associacions i administracions  que han participat en el desenvolupament d’ApS; Ajuntament de Cardedeu, Càritas Cardedeu,  Fundació Residencia Maranatha, El Caldo Cooperativa de Caldes de Montbui, Fundació LAR, Amics per al Desenvolupament a l’Àfrica Negra, Associació per la Integració Social del Deficient (AISD Viver de Bell lloc), Museu de Cardedeu, Espai31, Associació de Discapacitats de Cardedeu ADISCAR, AE Rocafort, Ràdio Cardedeu, Associació de Jubilats de Cardedeu, Centre Cultural Marata, Fundació Marianao i Protectora d’Animals de Granollers.