Inici Notícies Comunicats La FCEG rebutja l’ús de la instal·lació juvenil la Censada per acollir una trobada on es difondran idees neofeixistes i racistes

La FCEG rebutja l’ús de la instal·lació juvenil la Censada per acollir una trobada on es difondran idees neofeixistes i racistes

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, formada per més de 200 agrupaments d’arreu del territori, rebutja el fet que la instal·lació juvenil la Censada s’utilitzi per acollir una trobada organitzada per les joventuts de Plataforma per Catalunya.

Entenem que les instal·lacions juvenils són espais educatius que han de servir perquè els infants i joves es formin en competències i valors i no per difondre idees que atempten contra principis fonamentals per la nostra societat com el respecte o la democràcia i els Drets Humans. A més, educar significa desenvolupar l’esperit crític entre els infants i joves i en cap cas generar contextos basats en la manipulació o l’adoctrinament. Per aquests motiu, des dels agrupaments escoltes i guies, treballem per construir una societat més cohesionada i vivim la diversitat com una riquesa i no com una amenaça.

Des de la FCEG, i considerant que la casa de colònies la Censada es tracta d’un equipament que forma part de la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils, demanem que els poders públics prenguin en consideració els fets i actuïn en conseqüència.

A més, des del moviment escolta i guia de Catalunya afirmem que no farem ús d’aquelles instal·lacions que acullin activitats que pretenen fomentar la xenofobia i el racisme i animem els agrupaments a trucar a la casa de colònies de la Censada (938046333 / 673190920) per demanar que no s’aculli aquesta activitat que va en contra els valors que fonamenten i han de seguir fonamentant la nostra societat.

Podeu llegir més informació sobre aquesta trobada a:

  • És temporada de Passos!

    Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
  • Aquest curs, “Conscients del repte!”

    L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
  • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

    L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …