L’Escoltisme i el Guiatge Català dona suport a les persones solidàries del vol de Vueling VY7888 i exigeix que s’acabin les deportacions i el tracte discriminatori a les persones migrades

L’Escoltisme i el Guiatge Català dona suport a les persones solidàries del vol de Vueling VY7888 i exigeix que s’acabin les deportacions i el tracte discriminatori a les persones migrades

Els fets ocorreguts el passat dissabte 15 de juliol de 2017 del vol de Vueling VY7888, que anava des de Barcelona a Dakar (Senegal), han evidenciat una pràctica que malauradament és habitual a l’Estat Espanyol. Sovint s’usen avions comercials per fer efectives deportacions de persones. Són molts els col·lectius que denuncien la continuïtat d’aquestes practiques: la campanya Tanquem els CIEs informa que companyies aèries com Air Europa, Swift AIR, Viajes Barceló i Air Nostrum (filial d’Iberia) tenen o han tingut convenis milionaris per tal de fer efectives aquestes deportacions que vulneren els Drets Humans, tant pel que fa a la lliure circulació de persones com pel tracte vexatori i discriminatori que se’ls dóna.

Fem, doncs, una crida a les institucions catalanes a defensar el dret a migrar de les persones, tal com queda recollit a l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans, com ja es demanava al manifest Casa nostra Casa vostra que vam signar el passat mes de novembre. Aturant, doncs, els vols de deportació i tancant d’una vegada per totes els Centres d’Internament d’Estranger. Volem mostrar el nostre rebuig a aquest tipus de pràctiques realitzades, en aquest cas, per Vueling i l’Estat Espanyol, adherint-nos a la campanya Te gusta viajar?

El moviment escolta i guia educa infants i joves en la defensa pels drets i humans i la llibertat de totes les persones, en la solidaritat amb qui defensa aquesta lluita i en l’esperit crític que la fa despertar. Per això des de l’escoltisme i el guiatge donem suport a aquelles persones que van solidaritzar-se reaccionant als crits continuats d’una persona que es trobava en un estat de salut i nerviosisme preocupant, com a conseqüència de la seva imminent deportació i concretament a les 11 persones que han patit les represàlies d’un Estat que de forma sistemàtica no garanteix els drets humans. No es tracta d’una situació aïllada sinó d’una forma més del racisme institucionalitzat del govern espanyol i la majoria d’estats europeus que vulneren sistemàticament els drets humans amb injustes lleis de fronteres, realitzant deportacions, construint presons i murs obligant a milers de persones a jugar-se la vida per exercir un dret fonamental com el de migrar i millorar les seves oportunitats. Per això cal mantenir viva aquesta solidaritat!

Perquè tota persona té dret a la vida, a la llibertat, a la seguretat i a la lliure circulació. Cap persona és il·legal!

Us convidem a treballar pedagògicament als agrupaments aquesta temàtica a través dels recursos d’EntreTerres i a adherir-vos al manifest de la campana Te gusta viajar?.

Categories