A favor de la democràcia i de la llibertat d’expressió

A favor de la democràcia i de la llibertat d’expressió

Des de l’Escoltisme i Guiatge Català reafirmem el nostre compromís amb el Referèndum de l’1-O i rebutgem els atacs a la democràcia i a la llibertat d’expressió.

 

L’Escoltisme Català contribueix a l’educació d’infants i joves, des de l’educació en valors, perquè esdevinguin ciutadans lliures, crítics i compromesos; perquè esdevinguin motor de canvi en la construcció d’un país i un món millor; perquè esdevinguin agents de transformació social. Ara més que mai, volem ser un espai de debat i de diàleg per reflexionar sobre la situació que viu el nostre país, sobre la democràcia i sobre la llibertat d’expressió.

 

Som un moviment democràtic i l’educació per la pau és un dels nostres principis. Per això mostrem el nostre compromís amb els drets i llibertats del nostre país, i amb el dret a decidir del poble català sobre el seu futur polític. Un compromís que ens fa estar al costat de les institucions i des del qual fem una crida a la ciutadania catalana perquè s’impliqui, defensi i participi del referèndum, per tal que pugui definir de forma lliure el seu futur.

 

En les últimes hores i les darreres setmanes, i en resposta a la convocatòria del referèndum, s’han succeït un conjunt d’actuacions preocupants per part de les institucions de l’Estat Espanyol que atempten contra els drets civils i democràtics de tota la població. La persecució duta a terme per la Guàrdia Civil per requisar urnes i paperetes, el segrest de publicacions i mitjans de comunicació, les detencions i amenaces a càrrecs públics i també a persones sense responsabilitats polítiques, són exemples d’accions que ens semblen una resposta desmesurada. Són en  si mateix un atac a la democràcia i vulneren els drets fonamentals, la llibertat d’expressió i la voluntat del poble de Catalunya.

 

L’Escoltisme i Guiatge Català vol denunciar aquests fets que atempten contra els pilars més bàsics de la nostra democràcia. Alhora, volem mostrar la nostra solidaritat amb totes les persones, entitats i institucions que estan sent perseguides per impulsar el referèndum.

 

Per tot això, l’Escoltisme Català  reafirma el seu compromís amb el referèndum de l’1 d’Octubre, cridant al conjunt de la ciutadania a participar-hi de forma activa i crítica.

 

 

Categories