L’escoltisme català mantindrà les tres entitats que el conformen

L’escoltisme català mantindrà les tres entitats que el conformen

  • Les tres entitats escoltes de Catalunya decideixen conservar la seva forma orgànica descartant la proposta de fusió.
  • Un total de més de 2.100 jovesvoluntaris i voluntàries d’arreu de Catalunya han assistit aquest cap de setmana a les assemblees generals de les seves entitats celebrades simultàniament per votar la proposta de fusió de l’escoltisme català.

 

Barcelona, 18 de novembre de 2018. Aquest diumenge s’han celebrat simultàniament les Assemblees Generals Ordinàries de les tres entitats escoltes de Catalunya: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Celebrades als municipis de Canyelles, Cerdanyola del Vallès i Olesa de Montserrat, respectivament, les tres convocatòries han comptat amb la participació d’un total de més de 2.100 jovesde fins a 163 agrupaments escoltes d’arreu del territori.

 

L’assemblea és el màxim òrgan de decisió de les associacions, on s’hi convoquen tots i totes les caps (monitors i monitores voluntàries) que formen part de l’escoltisme arreu del país. La d’avui ha estat una cita clau per la definició del futur de l’escoltisme a Catalunya, ja que s’ha sotmès a votació la construcció d’una associació única d’escoltisme, oberta i catalana; culminació d’un procés participatiu engegat el 2009 que comporta la fusió de les tres entitats escoltes actuals en una de sola.

 

A la demanda de crear una associació única d’escoltisme català d’acord amb la documentació presentada els i les caps escoltes s’han decantat per conservar la forma orgànica de les seves entitats, descartant d’aquesta manera la proposta de fusió.

 

Tot i la decisió presa avui, l’escoltisme català surt d’aquest procés reforçat gràcies a latransformació de les tres entitats, havent guanyant més proximitat i complicitat entre elles i uns objectius comuns ben clars: treballar junts per fer més i millor escoltisme a Catalunya responent a les necessitats de la societat catalana actual, per aconseguir un major impacte i per consolidar l’escoltisme com a referent en l’educació d’infants i joves al nostre país.

 

Aquests quasi 10 anys de treball i de debats, no en va, donen un gran impuls a l’escoltisme català, un moviment molt viu, dinàmic i divers que compta amb més de 20.000 membres arreu del territori català i que no para de créixer -ha augmentat un 21,5% en els darrers 5 anys- adaptant-se als canvis i a l’evolució de la societat com ha fet sempre.

 

Les tres associacions seguiran doncs treballant conjuntament a nivell local, nacional i internacional. A nivell local, reforçant el vincle que avui en dia ja uneix als agrupaments escoltes en els barris i pobles del nostre país. A nivell nacional, coordinant l’acció de les tres entitats per aconseguir el màxim reconeixement del moviment i contribuint en la construcció del país des de la participació en debats de la vida col·lectiva tot aportant la visió d’un moviment jove i transformador. I finalment, posicionant l’escoltisme català i la seva realitat en el pla internacional.

 

El president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), Joan Guisado, referent als resultats de la votació ha remarcat i posat en valor el caràcter divers d’aquest moviment  “L’escoltisme ha votat mantenir l’estructura de les entitats perquè es reconeix a si mateix com un moviment divers i fa d’aquesta diversitat una font d’enriquiment col·lectiu. El futur de l’escoltisme és il·lusionant, les xifres ho avalen. I l’encarem amb ganes de treballar les tres entitats colze a colze, com hem fet fins ara, per servir al país fent més i millor escoltisme”. Per la seva banda, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, Georgina Oliva, ha distingit “l’enorme tasca de l’escoltisme que educa joves conscients i crítics amb el món on viuen i on volen viure, i els valors que trasllada”, i la directora general de Joventut, Norma Pujol, ha reconegut l’escoltisme com “un actiu importantíssim del nostre país, que forma part del patrimoni col·lectiu de Catalunya, des del punt de vista cultural, educatiu i social”.

 

 

 

Categories