Inici Notícies Comunicats L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

 

 

L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el nostre model educatiu, per una educació pública i de qualitat

 

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, així com les entitats que la conformen, volem expressar la nostra solidaritat cap a la resta de col·lectius de la comunitat educativa que, durant els dies 28 i 29 de novembre, duran a terme dues noves jornades de vaga i mobilització.

 

Des de l’escoltisme, com a agent educatiu del país, entenem l’educació com una eina fonamental per a la transformació social, imprescindible per construir una societat més justa, cohesionada i equitativa.

 

Per garantir un dret universal i fonamental com l’educació, des de les associacions escoltes, apostem per revertir les retallades en l’educació pública i augmentar-ne considerablement la inversió. Creiem que és necessària una reducció de les ràtios d’alumnes per aula, incrementar del personal de suport a la docència per atendre la diversitat. També ens agradaria destacar la important tasca educativa que desenvolupen els treballadors i treballadores del lleure, moltes vegades joves, que representen gairebé el 50% del personal als centres educatius i, on sovint, les seves condicions laborals són precaritzadores, amb sous baixos, demanda de molta flexibilitat i poc reconeixement de la tasca.

 

Per altra banda, demanem equiparació entre els preus de màster i grau, la rebaixa de les taxes universitàries, la gratuïtat de la Formació Professional i, que aquesta, es mantingui a Ensenyament, imprescindible per tal d’avançar cap a una educació completament universal i gratuïta.

 

D’aquesta manera, la FCEG i les associacions que la conformen, mostrem el nostre suport a les convocatòries de vaga i ens solidaritzem amb els diferents col·lectius en lluita.

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

És temporada de Passos!

Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…