Inici General La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge condemna rotundament els abusos patits per nois del Servei Escolta de Montserrat

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge condemna rotundament els abusos patits per nois del Servei Escolta de Montserrat

L

Després d’haver conegut per la premsa els resultats de la investigació sobre els casos d’abús sexual a menors per part del monjo Andreu Soler en el marc d’un antic projecte escolta de l’Abadia de Montserrat, des de l’escoltisme català volem:

  • Mostrar la màxima solidaritat i tot el suport cap a les víctimes,
  • Condemnar ferma i rotundament aquesta mena d’accions i, especialment, les comeses contra infants i joves,
  • Reprovar la gestió poc transparent i no taxativa dels fets per part de Montserrat un cop coneguda la denúncia el 1998,

El benestar i desenvolupament dels infants i joves és un dels eixos principals de la tasca educativa d’aquest moviment. L’escoltisme, en tant que agent educatiu, té el compromís de protegir la infància i l’adolescència, i és a través d’oferir eines, recursos i suport que fomentem que aquest es pugui fer en les millors condicions possibles. En aquest sentit, en l’escoltisme comptem amb protocols per combatre possibles situacions de maltractament o abús a menors, promovem la formació dels caps (monitors i monitores) en relació a la prevenció, detecció i actuació davant d’aquestes situacions i fomentem l’escolta d’infants i joves a través d’espais de confiança. 

Carregar més articles relacionats
Carregar més a General
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme i el guiatge català compromeses amb la llengua i la cultura des de casa

Com cada 23 d’abril celebrem la Diada de Sant Jordi, Diada que ens serveix per reconèixer …