Comunicat davant la publicació de la sentència del judici als representants polítics i als activistes socials

Comunicat davant la publicació de la sentència del judici als representants polítics i als activistes socials

Només acceptem l’absolució com a sentència

 

Davant la publicació de la sentència contra els representants polítics i activistes socials, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, com a escola de ciutadania activa i crítica, no pot restar al marge.

 

Volem mostrar el nostre rotund rebuig a la sentència. Considerem que la judicalització del conflicte polític és un atac als drets fonamentals i democràtics, conquerits amb molt d’esforç en el passat.

 

Només acceptem l’absolució com a sentència, la judicialització d’aquest conflicte ha abocat a un problema polític i social que s’hauria d’haver resolt únicament a través del diàleg i consultant democràticament al conjunt del poble català. En conseqüència exigim la llibertat dels presos i les preses polítiques i el lliure retorn dels exiliats i exiliades.

 

Des de l’escoltisme eduquem infants i joves perquè esdevinguin persones crítiques i compromeses en la construcció d’un món més just i lliure. Per aquesta raó condemnem la persecució de la participació política a través de processos judicials i rebutgem la persecució a la discrepància política i la llibertat d’expressió i d’associació.

 

A més, denunciem el tracte que han rebut totes les preses i presos polítics amb la presó preventiva que ha suposat un aïllament durant gairebé dos anys. Dos anys privats de la vida familiar, social, professional i política per representar un càstig públic de cara a la ciutadania, tot promovent la cultura de la por pròpia d’estats autoritaris i repressius. 

 

La protesta pacífica és un dret que ens hem guanyat com a ciutadania amb moltes lluites. En cap cas podem permetre que es criminalitzi. Per això, rebutgem i reprovem les múltiples vies de repressió de l’Estat espanyol que exerceix sobre el poble català, perseguint la discrepància política, la llibertat d’expressió i d’associació.

 

Per aquests motius, i com a agents educatius amb l’objectiu d’educar infants i joves perquè esdevinguin persones actives, crítiques i compromeses amb la societat, fem una crida als agrupaments, famílies, exmembres i a tot l’escoltisme en general per a mobilitzar-se als carrers rebutjant la repressió, així com exigint la llibertat dels presos i preses polítiques i, en definitiva, a defensar els valors escoltes des de la cultura de la pau i la no-violència com a resposta unànime a la sentència. 

 

Categories