Un any més torna la TRINCA!

Un any més torna la TRINCA!

La formació per a responsables de projectes internacionals que us permetrà resoldre tots els dubtes i fer una bona preparació de les tasques.

Reserveu-vos la data: diumenge 9 de febrer de 10h a 14:30h (esteu més convidades a portar-vos el dinar i dinar amb nosaltres!), a la seu del Departament de Joventut d’Olesa de Montserrat (Antic Escorxador). A més, ja podeu inscriure-us-hi a través del formulari abans del 4 de febrer.

Són diversos els agrupaments que cada any decideixen dur a terme un projecte internacional i la preparació acostuma a variar respecte altres tipus de projectes pel fet d’incloure la sortida a l’estranger. Per això, la TRINCA és una oportunitat per resoldre els dubtes que sorgeixen en el treball previ i per sol·licitar assessorament d’aquells aspectes que encara us ballen pel cap.

Durant la jornada s’abordaran diversos temes agrupats en quatre àmbits:

– Cooperació Internacional. Fer servei és una gran oportunitat d’aprenentatge i una gran responsabilitat alhora. Això és encara més complex quan ens plantegem fer servei a l’estranger, amb realitats que coneixem poc o gens. Sovint, ens serà essencial l’acompanyament expert.

Fraternitat Universal. Aprofitar els nostres projectes per conèixer altres escoltes i guies d’arreu del món és una gran elecció. Què hi ha i com funciona l’escoltisme més enllà de casa nostra? Com puc treure el màxim profit de les xarxes internacional de les quals forma part de la Federació Catalana?

– Quan arriba l’hora dels papers. Enfrontar-se a la documentació que cal tenir llesta per marxar de campaments internacionals pot suposar tot un repte. Per això us volem donar les pinzellades més importants per preparar amb temps tot el paperam que necessiteu per marxar i que tingueu eines per resoldre qualsevol situació.
I això com es financia? Una vegada hem decidit amb la nostra branca que volem fer un projecte internacional acostumem a dedicar gran part dels nostres caus de caps de setmana en aconseguir diners per finançar-lo. Conjuntament intentar abordar la recaptació de diners de la forma més pedagògica i eficient que podem!

– Tot projecte té un final. Per procurar que el nostre projecte no es quedi com una experiència que només beneficia a la nostra branca, haurem de preveu quin retorn fem al nostre entorn. A qui li pot interessar el nostre projecte? Com planifiquem un bon retorn?

Si aquest any prepareu un projecte internacional i en sou responsables, no oblideu inscriure-us a la TRINCA 2020.

Categories