Inici Destacats FEMINISME PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

FEMINISME PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

8 de març de 2020. Tornem a la càrrega per que el moviment feminista torni a fer història, sabent que això no comença ni acaba en el dia d’avui.

Les dones som diverses, però compartim la lluita pels drets de totes i tornem a plantar cara a l’ordre patriarcal, racista, colonitzador, capitalista, i depredador del medi ambient. Dia rere dia, tan dones, com persones no binàries, del col·lectiu trans, amb orientacions sexuals diverses i moltes altres, vivim situacions de desigualtat. Sentim que és un món fet per a uns pocs i on tota la resta no hi tenim cabuda. Un sistema fet a la mida dels homes cishetero, que ens ofega i oprimeix, i que accepta la violència com a eina de relació. Des de l’escoltisme i el guiatge proposem una altra forma de veure, entendre i estar en el món, de relacionar-nos i, en definitiva, un canvi en els valors hegemònics i desiguals de la societat en la qual vivim.
 
Les dones som font de vida, no només quan parim, sinó també diàriament cuidant a les persones, l’entorn i realitzant totes aquelles tasques de cures que se’ns han atorgat de manera històrica i que són invisibilitzades i no remunerades. És hora de posar les cures en el centre de la societat; les dones no podem continuar amb aquesta càrrega i exigim la corresponsabilitat per part dels homes cis i l’Estat, i el dret a cuidar igual que ser cuidades independent del gènere i els genitals.
 
Des de l’escoltisme i el guiatge busquem una societat que es basi en el respecte i la igualtat, som conscients que totes les lluites ens interpel·len i treballem amb les nostres infants i joves per fer desaparèixer les desigualtats que vertebren la nostra societat. Volem conèixer-nos, acceptar-nos, estimar-nos i relacionar-nos amb l’entorn de manera respectuosa, amb una mirada oberta i sense judicis. Com a agent transformador hem estat construint propostes, teixint xarxes, posant en marxa processos de canvi i buscant establir relacions sanes entre nosaltres i el nostre entorn. La resposta és la sostenibilitat de la vida humana, de tal manera que es produeixi una reorganització social que inclogui una nova organització dels temps i les tasques tant remunerades com de les cures, donant a aquestes últimes el valor que els correspon. És fonamental que eduquem a les nostres infants i joves per un canvi en la vida quotidiana, en l’estructura del consum i en la producció, i per tant, un canvi de valors.
 
És imperativa la corresponsabilitat de la cura de les persones, així com la de la natura per arribar a un estat realment sostenible, ja que la nostra vida va lligada a la del planeta.
 
Com en anys anteriors, us encoratgem a sortir als carrers i reivindicar que una societat diferent és possible; que aquesta lluita és de totes i per a totes, per trencar amb els rols i dinàmiques preestablertes i que l’escoltisme i el guiatge sigui un exemple d’aquest canvi.
 
Enguany proposem la dinàmica ‘Els càstigs reproductius’ a aquelles caps que vulguin treballar la igualtat de gènere a l’agrupament.
 
RECURS_CAPS_ElsCàstigsReproductius

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Destacats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

DEMANEU LA LLIBRETA #SOMDECAU PER AL NOU CURS!

Una llibreta amb la que planificar el curs que ha de començar! Ens plau anunciar-vos que c…