Constituïda l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya de la catorzena legislatura

Constituïda l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya de la catorzena legislatura

L’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC) de la catorzena legislatura, entitat que aplega parlamentaris catalans que han estat vinculats a l’escoltisme i el guiatge, s’ha constituït al Parlament. Han participat en l’assemblea representants de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), així com els presidents de la Generalitat i del Parlament, Pere Aragonès i Laura Borràs. En l’acte, l’associació ha aprovat els estatuts i ha elegit el consell permanent, encapçalat pel diputat Pau Morales (ERC) com a president.

Han intervingut en l’assemblea les vicepresidentes de la FCEG, Maria Vilàs i Júlia Petit, el comissari internacional de la federació, Txema Escorsa, i la representant de la Xarxa Nacional d’Escoltisme, Laura Benseny.

Des de la FCEG s’ha posat de manifest el valor de l’ANPEC per poder traslladar al Parlament els assumptes que més inquieten l’escoltisme i el guiatge català, com són la infància, la joventut i l’associacionisme educatiu de base voluntària. En aquesta línia, s’ha fet menció a dues iniciatives cabdals per al moviment. D’una banda, l’aprovació d’una llei de reconeixement de l’escoltisme català que distingeixi la singularitat i la tasca del moviment i permeti enfortir-lo, tot augmentant la seva projecció internacional. De l’altra, l’aprovació d’una llei de foment de l’associacionisme per tal de donar suport als agrupaments, garantint que puguin desenvolupar la seva tasca educativa i de transformació social.

 

Borràs, presidenta d’honor de l’ANPEC, ha destacat precisament els valors del moviment escolta, “que són els que volem per a la nostra societat”, i ha celebrat la voluntat d'”unitat i suma” de tots els qui formen o han format part del moviment escolta, perquè, ha remarcat, “només treballant plegats i amb valors s’aconsegueixen les més altes fites” i “podrem avançar fins allà on ens proposem”.

El president de la Generalitat s’ha felicitat de la represa dels treballs de l’ANPEC, amb la qual, ha destacat, “també enfortim l’escoltisme del nostre país”. Així mateix, ha posat en relleu l'”extraordinària feina d’educar en valors els nostres infants i joves” que du a terme l’entitat, feina, ha dit, que “no es paga amb diners” i “necessita recursos”. A l’últim, ha explicat que l’escoltisme “ha estat una escola de ciutadania per a molts de nosaltres” i s’ha mostrat convençut que sense haver passat pel moviment escolta “la nostra vida hauria estat diferent”. El president ha acabat la seva intervenció amb un “sempre a punt i ferms”.

En el decurs de l’assemblea l’associació ha elegit Pau Morales president en substitució de Fabián Mohedano, exdiputat i actual president del Consell Català de Formació Professional. També han estat elegits per formar part del consell els diputats Francesc Ten (JxCat), com a secretari; Montserrat Vinyets (CUP), com a tresorera; Gemma Lienas (PSC-Units), Lorena Roldan (PPC), Carles Castillo (ERC) i Ramon Tremosa (JxCat), com a vocals, i Jessica González (ECP), com a observadora.

 

Així mateix, hi han assistit els diputats que han estat elegits membres del consell permanent, i també el president del grup de JxCat, Albert Batet, els diputats Judith Toronjo, Joaquim Jubert, Ernest Maragall, Ferran Estruch i Lluís Puig, que ha intervingut per videoconferència, i el senador Josep Maria Matamala.

L’ANPEC, que enguany celebra 25 anys d’activitat parlamentària, va néixer el 1997 amb l’objectiu de representar davant la Unió Parlamentària Escolta Mundial els diputats catalans vinculats a l’escoltisme i canalitzar les relacions entre la cambra i les entitats del país vinculades a aquest moviment.

 

Categories