L’ÀGORA DES DE DINS.

L’ÀGORA DES DE DINS.

El passat mes d’abril, va tenir lloc l’Àgora a Macedònia a la ciutat d’Ohrid i durant 4 dies.

L’Àgora és una eina educacional que utilitza el mètode escolta per tal d’aconseguir treballar problemes i qüestions actuals amb joves que es troben entre els 18 i 24 anys i que pertanyen en qualsevol associació escolta europea. Aquest any l’Agora va comptar amb un total de 54 joves, dos dels quals vam ser l’Eloi i la Maria, representant la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge.

Aquesta va ser la 12ena edició de l’Àgora, una edició molt esperada i que havia estat preparada durant dos anys. Van ser uns dies de coneixença, cohesió i descobriment tant de noves cultures, com de diferents formes d’escoltisme arreu i noves maneres d’encarar activitats i jocs.

El tema motriu, que englobava la part més teòrica, de reflexió i coneixement sobre la resta de federacions, eren els diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) proposats per la ONU, a la qual, la WOSM com a organització juvenil i involucrada en el desenvolupament i creixement dels infants i joves per un millor futur, s’hi va adherir. Aquesta proposta per un desenvolupament més sostenible engloba un gran nombre petits objectius (17) que enfoquen diferents àmbits com: La igualtat entre persones, desenvolupament econòmic sostenible, preservació de la natura, urbanització sostenible… A l’hora d’explicar com es tractaven a la FCEG, ens vam adonar que encara queda molt treball a fer i que han d’agafar major centralitat en les nostres pràctiques diàries.

Una de les dinàmiques realitzades que més ens van agradar va ser la següent: cada persona va rebre dues perles (boletes de braçalet), les quals donaves a les persones amb qui més havies connectat, conegut o que t’havia aportat alguna cosa especial durant el primer dia d’arribada al campament. Aquest braçalet o peça, ara la tenim com a record, tot i que es podria acabar concloent l’activitat l’últim dia, oferint una perla addicional a alguna persona que t’hagués agradat més de conèixer o que t’agradaria tornar a veure més endavant per poder seguir realitzant projectes o altres dinàmiques.

Vam començar essent tots unes pupes de papallones i, a partir d’aquí, cada dia, anàvem evolucionant a la següent fase per tal d’esdevenir unes papallones totalment lliures i amb moltíssimes ganes de menjar-nos el món!. Van ser uns dies molt bonics i tendres.

Aquest esdeveniment ha estat una experiència única que va molt més enllà de viatjar i conèixer nova gent. Ha simbolitzat un abans i un després de la nostra etapa escolta, rebent noves formes de dur a terme aquesta meravellosa forma d’aprenentatge, altres perspectives i coneixement, però sobretot recordarem compartir totes les rialles, danses i jocs amb gent que, com nosaltres, té curiositat i voluntat per deixar el món millor de com l’hem trobat.

Maria Pàmies i l’Eloi Cahís

 

Categories