Diada del pensament escolta i guia 2014

Cada 22 de febrer, els 40 milions d’infants i joves escoltes i guies d’arreu del món celebrem la Diada del Pensament. Aquesta diada és una oportunitat per fer-nos conscients del poder transformador que tenim a nivell local i global si focalitzem les energies en fer un món millor i més just.

postal_diada_web_v2

 

Per la Diada del Pensament Escolta i Guia d’enguany reivindicarem el dret a l’educació de forma universal i de qualitat per a tots els infants i joves.

Pensem globalment

L’any 2000, els 193 estats membres de les Nacions Unides acorden 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni per aconseguir al 2015 i que hauran de permetre majors nivell de justícia social i de respecta dels drets humans arreu del món. Des de l’any 2008, cada any, per la Diada del Pensament es treballa en favor d’un dels vuit objectius de Desenvolupament del Mil·lenni previstos.

Actuem localment:

Els 200 agrupaments escoltes i guies de Catalunya, per tal de treballar el dret a l’educació realitzarem una activitat de forma conjunta el proper 22 de febrer, coincidint amb la Diada del Pensament. Aquesta activitat treballa sobre la situació de l’educació a Catalunya i el món, i la creació de propostes que en permetin la seva millora, tant a nivell local com global.

L’activitat que us proposem per treballar el dret a l’educació consisteix en analitzar les característiques del sistema educatiu català, fer-ne una comparació amb altres sistemes educatius, i per últim, fer una valoració de com es podria millorar qualitativament i universalitzar aquest dret de forma real.Podeu descarregar-la l’activitat a aquest enllaç.