Bòsnia – Catalunya: caminant per la memòria històrica

capçalera_intercanvi_bosnia_v2

<&nbsp>

El projecte “Bòsnia-Catalunya: caminant per la memòria històrica” consisteix en un intercanvi de 60 joves escoltes de 18 a 20 anys i dels 2 països durant el 2014 i el 2015. El tema central d’aquest intercanvi és la memòria històrica, i l’objectiu és que els participants s’enriqueixin a partir de compartir la història recent dels dos països, i a partir d’aquí treballar noves estratègies de gestió dels conflictes a través de l’escoltisme. Aquest projecte va ser iniciat per l’equip de cooperació de MEG i posteriorment s’ha obert a les 3 associacions de la FCEG.

Aquest procés d’intercanvi té diverses fases:

 1. Preparació: establir temàtica i continguts de treball de la trobada i un calendari. Preparació del treball previ a la trobada amb els agrupaments.
 2. Preparació prèvia amb els agrupaments: treball de coneixement del conflicte a Bòsnia i reflexió sobre el treball de memòria històrica fet aquí. També farem una introducció a la cultura i a l’escoltisme bosnià.
 3. La trobada: treball dels continguts a partir de la metodologia escolta i de l’aprenentatge vivencial.
 4. El retorn de la trobada.
 5. Avaluació de tot el procés.

Informació pràctica:

 • L’intercanvi té una durada, mínima, de dos anys (aquest any nosaltres visitarem Bòsnia i l’any que ve els i les escoltes i guies de Bòsnia vindran a Catalunya), per tant, necessitem que els i les participants es comprometin 2 anys amb aquest projecte.
 • L’intercanvi va dirigit a 30 claners, rovers i trucs de la FCEG.
 • La primera trobada tindrà lloc del 14 al 24 de juliol de 2014 a Bòsnia.
 • L’intercanvi també implica un treball previ de les unitats, tant de preparació de l’intercanvi, com de treball sobre la memòria històrica i la construcció de pau.
 • Cal un compromís en pensar un retorn de l’experiència viscuda!
 • El cost de l’estada és de 150€ (allotjament i menjar) + el transport

Com ha anat l’intercanvi del 2014? mira aquest post!