L’aventura internacional

L’aventura internacional

L’escoltisme i el guiatge és un moviment educatiu internacional present a més de 160 països arreu del món. La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) forma part de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i de l’Organització Mundial de Noies Guies i Noies Escoltes (WAGGGS). Ambdues organitzacions juntes sumen més de 60 milions d’escoltes i guies. 

Formar part d’una xarxa d’aquestes dimensions és una oportunitat que tenim al nostre abast amb múltiples formats, des de participar a formacions internacionals, campaments d’altres organitzacions escoltes, acollir agrupaments o seguir fent de caps si anem a l’estranger.

Amb tot això, teniu a disposició tantes possibilitats de projectes internacional com pugueu imaginar!

PROPERES ACTIVITATS INTERNACIONALS

Activitat

Dates

Lloc

Tipologia

Participants

Inscripcions

Impact YOUth

Del 21/02 al 23/02 de 2024

Brussel·les

Trobada formativa

Caps i associatives

Tancada

Agora

Del 3/04 al 7/04 de 2024

Suècia

Trobada formativa

Truc, Caps i associatives

Tancada

The Growth Event

Del 28/04 al 29/04 de 2024

Txèquia

Trobada formativa

Caps i associatives

Oberta

Wędrownicza Watra

Del 21/08 al 25/08 del 2024

Polònia

Campament internacional

De 15 a 22 anys

Oberta

Roverway  IST

Del 22/7 al 1/8 de 2024

Noruega

Campament internacional

Infants, joves i caps

Tancada

Juliette Low Seminar

Del 29/09 al 5/10 de 2024

WAGGGS

Trobada formativa

Caps i associatives

Oberta

The Moot

Del 25/07 al 3/08 de 2025

Portugal

Campament internacional

Infants, joves i caps

Oberta

INTERCANVIS INTERNACIONALS

Vols acollir un grup escolta i guia al teu cau? Vols conèixer els escoltes i guies que venen a Catalunya? Vols fer un intercanvi amb un agrupament d’arreu? Posa’t en contacte amb nosaltres si vols acollir les següents propostes!

DES DE SAMOS,

“Som d’una petita illa de Grècia: Samos. Som un grup d’infants d’entre 14 i 18 anys que busquen fer un intercanvi a distància a través d’una correspondència per carta o online. Tenim ganes d’intercanviar experiències, tradicions i l’honor al Wolrd Thinking Day!”

DES DE TOLOUSE,

“Som un grup de 16 joves d’entre 15 i 17 anys. Ens agradaria venir a conèixer altres caus i la vostra cultura escolta, i potser participar en alguns campaments durant una o tres setmanes de juliol!”

DES DE BÈLGICA, 

“Som 50 infants d’entre 14 i 17 anys i caps d’entre 20 i 25. Busquem un grup a Catalunya per fer un intercanvi d’uns 5 dies a l’estiu, per treballar un objectiu comú mentre es coneixen els grups.”

DES DE ROMA,

“Somos los Cisnes, un grupo de scout de Roma. Somos cinco chicas entre los 12 y los 15 años. Somos divertidas, amigables y nos gusta involucrarnos en cualquier campo. Nos gustaría conocer la vida del los scout particularmente en Barcelona, y la cultura local. Nos gustaría mucho pasar tiempo juntos a un grupo de guías y scout de Barcelona y descubrir con ellos la ciudad y los costumbres, y decir algo sobre los nuestros! Nosotras vendremos en Barcelona desde el 17 hasta el 19 de mayo!”

CENTRES ESCOLTES I GUIES INTERNACIONALS (WAGGGS i WOSM)

Clica i accedeix a tots els centres mundials de la WAGGGS!
Clica i accedeix a tots els centres mundials de la WOSM!

AZIMUTH: FES UN INTERCANVI O VOLUNTARIAT INTERNACIONAL!

Marxes a fer una estada a l’estranger per estudis (per exemple un Erasmus) o per feina però vols seguir vinculat al món escolta? Vols conèixer que estan fent altres entitats o grups escoltes d’arreu del món? T’agradaria fer un voluntariat en un projecte escolta d’un altre país? L’Azimuth és per a tu.   

QUÈ ÉS?

L’eina AZIMUTH és la nova plataforma de les escoltes i guies d’arreu d’Europa per a trobar diversos projectes internacionals: esdeveniments internacionals, campaments conjunts amb altres escoltes i guies, visites o voluntariats a un centre escolta o guia.

PER A QUÈ SERVEIX?

Azimuth ofereix la possibilitat de filtrar per dates d’esdeveniments i consultar les propostes vigents. També podreu contactar amb els facilitadors i organitzadors nacionals de les propostes. 

COM M’HI REGISTRO?

Entra dins el portal web AZIMUTH. Creeu un compte i comenceu immediatament a explorar les publicacions de tot Europa, o bé a crear-ne de pròpies.

Qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (fceg@fceg.cat).  

EXPERIÈNCIES INTERNACIONALS