La Murga, pel dret a un habitatge digne

El projecte de La Murga és una experiència d’aprenentatge i servei que consisteix en crear un espai de convivència i cooperació entre joves escoltes de 15 i 17 anys i persones en risc d’exclusió social al llarg de 5 dies. Aquest projecte tindrà lloc al Casc Antic de Lleida i pretén promoure una visió crítica i transformadora entorn de l’habitatge.

Els objectius de La Murga són, per una banda, sensibilitzar els joves sobre les condicions de vida que generen les situacions de pobresa i les múltiples causes que desemboquen en l’existència d’un 4rt món al nostre entorn més proper. Per altra banda, La Murga també té com objectiu realitzar accions concretes que permetin revertir o, com a mínim, esmorteir, les conseqüències de viure processos d’exclusió social. Aquestes accions consisteixen en realitzar, de forma compartida, tasques de rehabilitació i manteniment dels habitatges dels participants en el projecte.

A més, aquesta projecte no seria possible sense un treball en xarxa i la participació dels serveis socials municipals i altres col·lectius i moviments socials de Lleida.

El projecte de La Murga ha estat desenvolupat per l’associació Escoltes Catalans (EC) des de 1996 i enguany es farà la primer edició federativa d’aquest projecte. Aquesta edició conjunta tindrà lloc entre el 4 i el 9 de juliol a la vila de Lleida i hi participaran uns 40 joves d’arreu del país.

Participants: unitats de pioners/caravel·les, rovers, claners i trucs de la FCEG.

Vídeo de la Murga 2012 (d’EC) a Barcelona: