Premi Nacional Jaume Ciurana 2013

Premi Nacional Jaume Ciurana 2013

El passat 2 de desembre es va fer entrega del Premi Nacional Jaume Ciurana per part de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

Aquests premis tenen com objectiu la promoció del civisme en la societat des de diferents àmbits d’actuació. En aquesta línia, potencien la capacitat associativa, l’esperit de servei i el compromís envers la societat, i l’amor i el respecte per la natura. Des de l’organització es distingeixen dos camps d’actuació; accions “en favor de les persones” o accions “en la millora de l’entorn natural”.

Enguany, de les 6 distincions concedides, 3 han estat per projectes desenvolupats des de l’escoltisme i el guiatge;

El primer premi en la categoria “millora de l’entorn natural” ha estat per l’AEiG Montpalau de Minyons Escoltes i Guies, pel seu projecte de recuperació de l’Aplec de l’Erola d’Hortsavinyà i altres actuacions de millora del medi ambient a l’entorn natural del Montnegre.

El primer premi en la categoria “en favor de les persones” ha anat a parar a “La Murga”, un projecte de cooperació amb llarga trajectòria dins d’Escoltes Catalans que treballa pel dret a una habitatge digne, en concret, i els drets socials, en general. Dins de la mateixa categoria, el tercer premi ha estat pel projecte “Desmarca’t, fem servei, som recapte” de la Demarcació de Barcelonès. Aquest acció va recollir 15.000 Kg d’aliments i va generar aprenentatges sobre les causes i les conseqüències de la pobresa i la capacitat d’incidència que tenim com escoltes.

 A més d’aquests projectes, enguany també han estat guardonats; Joves per la Igualtat i la Solidaritat, la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral, la Fundació Marianao i l’associació La Canonja.

Categories