L’escoltisme i el guiatge català anima a omplir les urnes i el carrer el 9N

L’escoltisme i el guiatge català anima a omplir les urnes i el carrer el 9N

Des de les associacions escoltes i guies de Catalunya animem a totes les persones del moviment a fer de la jornada del proper 9 de novembre un èxit rotund de participació a base d’omplir els carrers i les urnes. Especialment, encoratgem els pioners i les caravel·les majors de 16 anys i els trucs, ròvers, claners i caps a exercir el seu dret a vot.

Les tres associacions dels país (Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) hem seguit de ben a prop el debat entorn la consulta del 9N, posicionant-nos des d’un inici a favor del dret a decidir del poble català sobre el futur polític del país.

Coherents amb aquest posicionament, hem emès comunicats que reflecteixen la nostra visió, ens hem adherit a la campanya #Hitenimdret del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i també hem subscrit el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, al costat de 3500 entitats més.

Malauradament però, a pocs dies de la celebració del 9N, hem de lamentar els constants obstacles per impedir i desprestigiar un acte essencialment democràtic, que han eclipsat i, fins i tot, anul·lat, aquells debats més necessaris i profunds sobre l’esdevenir del nostre país.

Tanmateix, el procés que estem vivint no finalitza el proper diumenge 9N. Estem convençuts que en etapes posteriors podrem tenir aquests debats que a dia d’avui són obviats, on l’escoltisme i el guiatge podrà expressar la seva voluntat de transformació social per construir una societat més justa, participativa i democràtica.

Categories