Inici L'aventura internacional Activitats L'Academy 2014: un espai per fer créixer l'escoltisme i el guiatge!

L'Academy 2014: un espai per fer créixer l'escoltisme i el guiatge!

L’Scout and Guide Academy és una formació que es realitza en l’àmbit europeu sobre educació, comunicació i escoltisme. Està coorganitzada per la regió europea de la WAGGGS (World Association of Girl Guide and Girl Scouts) i de la WOSM (World Organization of Scout Movement). L’edició d’enguany ha aplegat uns 200 participants de tota Europa i països veïns, una gran diversitat que ens ha permès obrir la nostra mirada sobre l’escoltisme i el guiatge i alhora enfortir les xarxes ja existents.

Aquest any l’Academy s’ha celebrat a Belgrad (Sèrbia), fins on ens hem desplaçat una delegació catalana formada per tres membres de la FCEG per captar tota la informació i coneixement possible sobre diversos temes (tots ells eixos centrals de treball de la WOSM i la WAGGGS). Ara que hem acabat la formació, estem traspassant tot allò que hem après a les nostres àrees d’acció en el moviment.

Els principals temes que hem tractat i que han semblat especialment rellevants per a la nostra realitat han estat:  com incorporar les noves tecnologies a l’educació, com generar lideratge associatiu, com mantenir els voluntaris a l’associació, com millorar la comunicació externa i com cercar finançament per a les nostres activitats.

A banda dels espais formatius formals, l’Academy també ens ha ofert espais més distesos. El peer groups (o equips de col·legues) ens han permès compartir impressions amb altres escoltes i guies amb les mateixes responsabilitats associatives que nosaltres. També hem tingut l’oportunitat de compartir tradicions i costums en l’International Evening, en què tots els països feien bandera del millor de les seves terres. I no podia faltar una gimcana nocturna pel centre de Belgrad que ens va permetre sortir al carrer i apropar-nos una mica a la cultura i la història que ens acollia!

Sens dubte, han estat cinc dies plens d’emocions en els quals hem aprofitat fins a l’últim minut per compartir les nostres experiències personals i les de la nostra realitat. Hem escoltat el testimoni d’altres països, hem posat de relleu els canvis que constantment afronta el nostre escoltisme i guiatge (sense por), hem conegut nous amics escoltes i guies d’arreu d’Europa i hem madurat idees sobre educació, comunicació i escoltisme. Però, per sobre de tot, hem fet escoltisme i guiatge mitjançant la fraternitat universal!

Podeu consultar el programa i els materials de l’Academy 2014 en aquest enllaç.

Alba Martin, Marina Vilà i Núria Montanyà

Delegació de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge a l’Academy 2014

  • És temporada de Passos!

    Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
  • Aquest curs, “Conscients del repte!”

    L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
  • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

    L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Activitats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

Inscripcions Jambarretina

Sabem que són temps estranys i que no tots els projectes internacionals es podran dur a te…