Cada dia és 8 de març. Cada dia l'escoltisme i el guiatge eduquen i transformen per unes relacions de gènere més igualitàries

Cada dia és 8 de març. Cada dia l'escoltisme i el guiatge eduquen i transformen per unes relacions de gènere més igualitàries

I com cada any arriba el 8 de març. I com cada any seguim tenint molt camí per recórrer en el treball de gènere, en la visiblització de les desigualtats, en la lluita pels drets de les dones, en definitiva, en la construcció d’una societat més igualitària i justa que deixi enrere el masclisme i l’heteropatriarcat que impregna el nostre dia a dia actualment.

Des de l’escoltisme i el guiatge, dediquem esforços per canviar aquesta situació d’arrel a partir de l’acompanyament en el procés educatiu d’infants i joves. Les tres associacions escoltes tenen equips de gènere amb l’objectiu de crear recursos pedagògics que ens permetin qüestionar-nos les nostres relacions de gènere des de ben petites.

Acció Escolta de Catalunya ens proposa fer un debat i reflexió amb els infants, adolescent si joves després de la visualització d’un curt sobre els rols de gènere.

Durant la Trobada de Formació d’Escoltes Catalans, aprofitant la coincidència amb el 8 de Març, es dedicarà tot el diumenge al matí al treball pedagògic sobre relacions de gènere

La comissió de genere de la Demarcació del Barcelonès de MEG ha engegat una campanya en la que proposa que els caus es facin una foto amb la frase “Al cau ____ cada dia és 8 de març perquè _____ ” per reflexionar sobre què feu el llarg de l’any per treballar el gènere (podeu utilitzar només la primera o la segona part de la frase). A més es proposa que després s’etiqueti amb el hashtag #cadadiaés8demarç. Més informació en aquest enllaç.

Donar suport també la campanya del CNJC que té la finalitat de retre homenatge i fer visible la lluita feminista de les dones en l’àmbit associatiu i donar a conèixer la tasca diària que fan les entitats juvenils per promoure la igualtat de gènere, eradicar tot tipus de violència masclista i reivindicar els drets de les dones.

Animem doncs a tots els agrupaments escoltes i guies a seguir qüestionant la nostra societat i integrant la perspectiva de gènere a totes les nostres activitats, perquè cada dia és 8 de març.

Categories