Arriba Sant Jordi i tenim un regal per tu!

Arriba Sant Jordi i tenim un regal per tu!

Dijous vinent és la diada de Sant Jordi, un dia especial per recordar el compromís de l’escoltisme i el guiatge envers la cultura i la llengua del territori. Per aquest motiu, i sabent que molts agrupaments estarem actius i participant d’aquesta diada, que hem preparat un petit recurs que us oferim. Es tracta d’un punt de llibre que podeu utilitzar com creieu més convenient. Teniu dues versions, una en color i una en blanc i negre per omplir-lo de color al cau.

Punt de llibre en color:

[Descàrrega directa]

Punt de llibre en blanc i negre:

 

[Descàrrega directa]

També us volem explicar, amb paraules del propi autor, Joan Turu, perquè hem escollit aquesta imatge i el seu significat per fer aquest punt de llibre:

Ho sé, la llegenda diu que és el Jordi qui regala la rosa… Però estic cansat de perpetuar estereotips i rols de gènere. Recordo fa temps, quan era monitor de menjador, que un dia que decoràvem les parets amb dibuixos medievals, una nena mirant un dels murals en el que es veia una princesa a una finestra d’una torre amb actitud contemplativa em va dir:

-La princesa està esperant al príncep que vingui a declarar-s’hi.

Jo li vaig dir que podia ser, però que a mi m’agradava pensar que estava rumiant la manera com es declararia ella al príncep…
La nena, em va mirar i em va dir:

-Impossible! Tu has vist mai un dibuix d’una princesa declarant-se a un príncep?

Davant d’aquelles paraules tan certes només em vaig poder resignar i callar…

Així que Paula, aquí tens un dibuix que m’hagués agradat ensenyar-te en aquell moment!

Categories