El viatge per l’Àgora 2015

El viatge per l’Àgora 2015

Del 8 al 12 d’abril dos joves de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge vam assistir a l’Àgora 2015. Aquesta esdeveniment va tenir lloc al centre escolta de Jambville (França). L’Àgora és un espai de formació i d’intercanvi internacional centrat en els ròvers, claners i trucs d’arreu d’Europa.

Aquest any la temàtica central de l’Àgora era “Skills for life”, a través de la qual s’han mostrat moltes eines per al desenvolupament personal i grupal per millorar com a escoltes i com a persones.

Els més de 50 participants hem après sobre la importància i la repercussió que tenen els joves en la societat d’avui dia i a treballar millor en equip per desenvolupar els projectes. Tot això s’ha fet mitjançant interessants debats i arribant a conclusions per sobre de la diversitat de religió, cultura o costums existent entre els participants.

L’Àgora dia a dia

El primer dia va ser un dia esgotador d’avions, trens i metros. Però una vegada tots/es vam haver arribat a Jambville vam començar unes divertides dinàmiques per trencar el gel i anar-nos coneixent.

El segon dia el vam dedicar a parlar sobre la ciutadania europea, i què representava això per a cadascú de nosaltres. La majoria vam coincidir en que l’avantatge més gran és la bona comunicació entre països.També vam compartir i debatre sobre els programes ròvers de cada associació. A la nit va tenir lloc l’international evening, en la que cadascú va presentar la cultura del seu país, portant menjars típics, vestits i fins i tot danses i música.

El tercer dia va ser una mica més relaxa’t i el vam dedicar a fer una gimcana per tota la ciutat de París mentre debatíem diferents temes socials. A la nit vam rebre una formació molt interessant sobre escoltisme arreu del món, com aconseguir tenir una joventut més compromesa en la societat i els projectes que promouen la pau.

El darrer dia va ser el més intens. Va estar dedicat a l’apoderament i a la implicació dels joves arreu del món. Es van fer diversos jocs de reflexió per crear consciencia social sobre la pobresa i les condicions de vida amb les que sobreviu massa gent al món. Davant d’aquesta realitat ens vam sentir petits i tristos, però a la vegada això ens va ajudar a agafar més motivació per fer tot el que estigui a les nostres mans per a fer millorar aquest món que trepitgem. Si algú pot fer alguna cosa realment per a que aquest món canviï són les noves generacions.

foto_agora_2_web

Però encara n’hi va haver més

A més de tot això, encara vam tenir temps de fer un petit servei al poble a on es troba ubicat el centre escolta. Jambville es un poble molt petit sense gaires oportunitats laborals, i és per això que entre tots els habitants treballen dia rere dia a un petit hort. Així, els participants també van voler posar el seu granet de sorra treballant tota una tarda amb ells en aquest projecte.

A més a més, vam aprendre miler de coses noves sobre les diferents realitats de l’escoltisme arreu d’Europa i vam empatitzar una mica amb cada país, aprenent que no importen les creences, la cultura o l’idioma, ja que en el fons tots som escoltes i lluitem i treballem amb un gran objectiu comú: sempre deixar el món millor del que l’hem trobat.

Aquesta, però, no és l’única trobada que tindrà lloc a Jambville, el proper estiu de 2016 aquest màgic castell francès acollirà a més de 5.000 ròvers en la propera Roverway. Vols viure una experiència internacional, màgica i única? Segueix atent per a qualsevol informació sobre aquest proper esdeveniment a la pàgina web i comença a pensar en que hi posaràs a la motxilla.

Article escrit per Marta Martínez Linares (GS Makarenko) i Joshua Velez Vela (AE Roland Philips) participants de la FCEG a l’Àgora 2015.

Categories