Nota de Premsa – Campaments escoltes (estiu 2015)

Nota de Premsa – Campaments escoltes (estiu 2015)

Més de 18.000 infants i joves organitzen els seus propis campaments d’estiu amb l’agrupament escolta

  • Més de 500 campaments escoltes tindran lloc aquest estiu com a culminació del projecte educatiu que infants i joves han desenvolupat durant el curs.

  • Els campaments escoltes són organitzats pels propis infants i joves – d’inici a fi- amb l’acompanyament i suport dels seus caps (educadors).

  • Les principals tipologies de campaments són; rutes i travesses,  campaments a la natura, activitats d’aprenentatge i servei i campaments internacionals.

Barcelona, 18 de juny de 2015. Més de 18.000 infants i joves porten tot el curs preparant els campaments que estan a punt de posar en pràctica. Del 20 de juny fins el 10 de setembre l’escoltisme català organitza més de 500 campaments que tindran lloc a Catalunya o en diversos indrets del món. Els campaments escoltes poden ser de tot l’agrupament o per franges d’edat (unitats). Els campaments d’estiu tenen una durada mitjana d’entre una i dues setmanes amb infants i joves de 6 a 19 anys.

Els encarregats d’acompanyar els infants i joves en el desenvolupament d’aquest projecte són els caps, que és el nom que reben els 4.000 joves educadors voluntaris,  que amb l’aval del títol de monitor/a o director/a de lleure de la Generalitat de Catalunya i altres formacions pròpies, fan durant tot el curs una tasca educativa totalment voluntària i sense cap mena de remuneració econòmica. Per aquests joves, implicar-se en l’escoltisme i destinar part de les “vacances d’estiu” en anar de campaments és recompensat  tant per la formació i l’experiència que adquireixen com per la satisfacció i el creixement personal que en treuen. Els caps tenen entre 18 i 30 anys.

Els campaments escoltes i guies no són una activitat d’estiu puntual, sinó que formen part del projecte educatiu que els nens i nenes o joves duen a terme durant tot el curs al seu agrupament, en les trobades que fan cada dissabte. En aquestes trobades els mateixos infants i joves ajuden a organitzar els campaments, assumint diferents responsabilitats segons la seva edat: decidir els menús, escollir el destí, preparar la ruta, fer activitats per recollir fons per finançar-los, etc. Tot plegat respon a la metodologia educativa de l’escoltisme i el guiatge i serveix per treballar valors com el compromís, la responsabilitat o el servei a la societat.

Les principals tipologies de campaments que practiquen els agrupaments, sempre en funció de l’edat i els interessos del grup, són; campaments a la natura, rutes i travesses, activitats d’aprenentatge i servei i campaments internacionals.

Sobre l’escoltisme i el guiatge:

L’escoltisme i el guiatge són un moviment educatiu juvenil que, des del voluntariat, educa en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. A nivell mundial està format per 50 milions de persones, formant el moviment d’educació en el lleure més extens.

A Catalunya, l’escoltisme i el guiatge està format per més de 18.500 infants i joves i està present arreu del territori a través de 205 agrupaments.  Tots aquests agrupaments són membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge a través d’una de les tres entitats d’escoltisme que hi ha a Catalunya; Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.


Dossier amb més informació sobre els campaments escoltes


 

Categories