Inici Notícies FCEG Arriba l'agenda #sócdecau amb més música!

Arriba l'agenda #sócdecau amb més música!

Amb l’inici del nou curs, arriba la quarta edició de l’agenda #sócdecau! Aquesta agenda és pels 4.000 escoltes i guies que formarem part d’un consell d’agrupament i/o d’un equip durant aquest curs  2015-2016 que tot just comença i que segur que està ple de noves expectatives. Aquesta quarta edició de l’agenda ve carregada de música, amb les cançons que vau votar al seu dia i 9 reflexions de persones que han passat per l’escoltisme i estan estretament vinculades amb el món de la música. A tots ells volem expressar el nostre agraïment per aquesta col·laboració:

Presentació de l’agenda #sócdecau 2015-2016

Un escolta somriu i canta davant les dificultats” (Llei Escolta Original). Així de clar ho deixava escrit Baden Powell l’any 1908 quan escrivia per primer cop la Llei Escolta. Una senzilla frase que ens recorda també una dita molt nostrada a casa nostra: “qui canta, els seus mals espanta”. I és que quan parlem d’escoltisme i guiatge parlem d’actitud davant de la vida. Una actitud alegre davant d’un món que sovint plora i que clama canvi. Una actitud de compromís, ja que no sempre és fàcil remar riu amunt. Una actitud optimista, ja que sempre podrem deixar el nostre gra de sorra per millorar el nostre entorn, el nostre poble, la nostra ciutat.

Enguany hem triat la música i la cançó a l’escoltisme com l’eix temàtic de l’agenda d’aquest nou curs que iniciem. La música és quelcom que sempre ens acompanya a les nostres excursions i campaments i no sempre som prou conscients de la rellevància educativa que té el fet de cantar amb les nostres unitats. Molts dels nostres infants i joves entren en contacte amb la música d’una forma significativa quan marxen per primer cop d’excursió i veuen la seva cap o un company d’unitat cantar i tocar la guitarra amb la resta del grup.

A través de la música descobrim facetes artístiques que potser desconeixíem de nosaltres mateixos. Cantant en rotllana al voltant del fanalet notem el sentit i la força de la unitat. La cançó és un canal màgic per a la transmissió d’idees, d’ideals, de valors. Cantar en la nostra pròpia llengua i descobrir els nostres autors és una de les millors maneres que tenim per preservar la nostra llengua, la nostra cultura i, alhora, integrar aquells a qui no els és tan propera.

En aquesta agenda hi trobareu cançons que han despertat reflexió i interès a caps i a persones que han trobat al moviment la seva vocació per la música. Persones com l’Oriol Canals, escolta, cantautor i animador infantil que ens va deixar el desembre de 2014. Tot recordant l’energia i vitalitat de l’Oriol, us desitgem una bona entrada de curs, carregada de ritme, d’il·lusió i d’empenta.

Cantem ben alt i cantem ben fort que, com cada any, deixarem el món millor!

Sempre a punt!

  • És temporada de Passos!

    Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
  • Aquest curs, “Conscients del repte!”

    L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
  • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

    L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a FCEG
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …