REfugee REsponse Seminar

REfugee REsponse Seminar

Els passats 27, 28 i 29 de novembre hem participat al seminari REfugee REsponse organitzat pels escoltes danesos, la regió europea de la WOSM i el programa Messengers of Peace.

L’objectiu del seminari era compartir la realitat dels diferents països en matèria de refugiats, tant pel què fa a l’anàlisi de la situació com les actuacions que s’estan duent a terme des de l’escoltisme i el guiatge i escoltar la veu d’experts en diferents àmbits. Aquesta anàlisi compartida, les intervencions d’experts i les experiències personals ens van donar una base sòlida per idear plans d’acció adequats a les realitats de cada territori.

Durant tot el cap de setmana hem vist que la realitat és molt diversa, existeixen països fronterers, de trànsit i d’acollida; governs implicats en la gestió, governs que bloquegen o governs que deleguen a entitats, com les associacions escoltes, l’acció directa; el volum de persones a cada país també és molt divers i cada acció o estratègia s’ha d’adaptar a cada realitat local. El denominador comú però sempre és que cal un treball en xarxa entre l’administració, l’escoltisme i altres entitats.

L’escoltisme i el guiatge és un moviment compromès amb la pau, el nostre rol pot ser divers, però el que segur que podem fer és el què millor sabem fer: educar i oferir espais de lleure. Aquestes dos drets de qualsevol infant, són especialment importants per a les persones que han viscut o viuen situacions de crisi ja que els ajuden a tenir unes bases més sòlides on aferrar-se i reconstruir les seves vides.

Tot el què hem après servirà perquè puguem elaborar un pla específic des de la FCEG per acollir les persones refugiades a Catalunya.

Formar-nos i estar preparats per acollir persones refugiades o migrades farà, en qualsevol cas, que millori la qualitat pedagògica de les nostres actuacions.

Fotos del seminari:

https://www.facebook.com/refugeeresponseseminarCPH2015/photos_stream
https://www.facebook.com/joao.elyseu/posts/1071186176234515?pnref=story

https://www.facebook.com/refugeeresponseseminarCPH2015/photos/a.440839342787963.1073741831.435297386675492/440838152788082/?type=3&theater

Categories