Agrupaments de les tres associacions participen en la Trobada 2016

Agrupaments de les tres associacions participen en la Trobada 2016

Més d’un centenar d’agrupaments de les tres associacions membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, s’han trobat aquest passat diumenge 24 d’abril per debatre i posar en comú els punts de vista sobre el futur de l’escoltisme i el guiatge català dins del Procés cap a l’associació única.

La trobada s’ha fet a tres ciutats de Catalunya: Vilafranca del Penedès, Manresa i Sant Celoni i s’han treballat quatre marcs del Full de Ruta. Des del marc ideològic, s’ha analitzat com l’escoltisme i el guiatge ha d’afrontar els reptes actuals al voltant de l’espiritualitat, el compromís nacional i el gènere. En el marc formatiu, s’han començat a identificar les competències que han d’adquirir els i les caps i els equips associatius i les bases de la futura Escola de Formació. Des del marc metodològic s’han examinat els elements del Mètode Escolta i s’ha debatut  com ha de ser el treball d’aquests elements per fer un escoltisme i guiatge d’avantguarda. Per últim, en el marc organitzatiu hem vist diferents models organitzatius i com podrien donar resposta a les necessitats de la futura associació única.

Representats de diferents agrupaments de Catalunya han estat durant quatre hores treballant per col·laborar en el disseny de la proposta per la futura associació única d’escoltisme i guiatge català. Aquesta trobada s’emmarca dins un procés més llarg que ens ha de permetre elaborar les bases perquè els agrupaments de les tres associacions puguin continuar el camí la construcció d’una nova associació amb capacitat de donar resposta a les seves demandes i necessitats, i generar un escoltisme i guiatge més fort i compromès.

 

Aquesta activitat es va dur a terme gràcies al suport de la Direcció General de Joventut i l’Obra Social “la Caixa”.

Categories