Inici Destacats NdP Campaments d’Estiu

NdP Campaments d’Estiu

Més de 18.000 infants i joves de Catalunya participaran aquest estiu en campaments escoltes

  • Els campaments d’estiu fan de la natura i el grup una oportunitat única per educar en valors a través d’activitats i jocs
  • Els campaments de la FCEG són organitzats al 100% des del voluntariat associatiu i els infants i joves estan implicats en la seva creació, execució i revisió.
  • Les opcions de campaments són variades: des d’uns campaments a la natura, passant per una travessa, o uns campaments internacionals.

Més de 18.000 infants i joves participaran durant aquesta campanya d’estiu en els 800 campaments que organitzen els 200 agrupaments de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge.

Els campaments escoltes i guies, que tenen una durada d’entre una i dues setmanes, no són activitats d’estiu puntuals sinó que formen part del projecte educatiu que els infants i joves duen a terme durant tot el curs al seu agrupament, en les trobades al cau que fan cada dissabte. En aquestes trobades els mateixos infants i joves ajuden a organitzar els campaments, assumint diferents responsabilitats segons la seva edat: decidir els menús, escollir el destí, preparar la ruta, fer activitats per recollir fons per finançar-los, etc. Tot plegat respon a la filosofia educativa de l’escoltisme i el guiatge i serveix per treballar valors com el compromís, la responsabilitat o el servei a la societat.

 

Segons l’edat i els interessos del grup, els campaments prenen diferents formats:

  • Campaments a la natura: campaments estables amb tendes en ple medi natural, i disposant de l’imprescindible per aprofitar aquest entorn privilegiat com a font d’aprenentatge i d’aventura inesgotable. Aquesta és l’opció més comuna.
  • Rutes i travesses: consisteix a realitzar una ruta de muntanya o per altres indrets de natura adients, tot pujant cims, descobrint les valls, i, quan cau la nit, buscar el cobert d’un refugi o fer bivac, si la nit ho permet. Aquests campaments permeten als joves trobar-se amb ells mateixos, avançar amb l’esforç, descobrir i estimar el territori i el país, i com sempre, fer-ho amb la confiança i la complicitat del grup i des del treball en equip.
  • L’aventura internacional: els grups d’edat dels més grans a vegades s’animen a dur a terme els seus campaments o el seu projecte fora de Catalunya. Aquesta modalitat de campaments pot prendre la forma d’una ruta, un intercanvi, una estada en un centre escolta o un projecte de cooperació al desenvolupament. En el seu desenvolupament, els i les joves treballen la fraternitat universal i adopten el rol d’ambaixadors i ambaixadores del Moviment fora del nostre territori.

 

Els infants i joves van de campaments acompanyats pels seus caps, que és el nom que reben els milers de joves educadors voluntaris que, amb l’aval del títol de monitor/a o director/a de lleure de la Generalitat de Catalunya i altres formacions pròpies, desenvolupen durant tot el curs una tasca educativa totalment voluntària i sense cap mena de remuneració econòmica.

Sense aquests milers de joves voluntaris no seria possible la tasca de l’escoltisme i el guiatge, un moviment d’educació en el lleure format per 45 milions de persones a tot el món i amb 18.500 membres i més d’un segle d’història al nostre país.

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Destacats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

Inscripcions Jambarretina

Sabem que són temps estranys i que no tots els projectes internacionals es podran dur a te…