Inici L'aventura internacional La vida de color rosa pinkie

La vida de color rosa pinkie

Coneixes aquella sensació que tens quan tot just acabes una etapa? En la que et trobes una mica perdut, però satisfet per tot el que has aconseguit i no saps que fer? Doncs bé, aquesta era la meva sensació en acabar els meus estudis universitaris a finals de 2016. I tot just comences a repensar què és el que realment et fa feliç i què és el que realment desitges fer a la vida… Realment no vaig dedicar massa temps en trobar resposta, la vaig trobar fàcil i ràpid: Kandersteg International Scout Center (KISC). L’Abril del 2013 vaig descobrir el que realment significa la paraula KISC. Era tot just la meva primera experiència exterior representant la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, on no poder vaig tancar els ulls en cap moment d’admiració. Però el que em va marcar més va ser la felicitat i el frikisme sense vergonya dels petits Oompa-Loompas que el fan funcionar: els pinkies*.

 

Així doncs l’objectiu era clar: sol·licitar una plaça com a pinkie al KISC. Si bé doncs no és una tasca fàcil. Només alguns dels candidats són seleccionats degut a l’alt nombre de sol·licitud que s’hi reben cada estació; el KISC és famós per la seva antiguitat, qualitat educativa i per ser el Centre Escolta fundat pel propi Baden-Powell i el Jamboree Permanent per excel·lència, quasi un lloc de pelegrinatge per als escoltes d’arreu del món.

 

 

Vaig tenir la sort de ser seleccionat per ser Staff durant la primavera 2017, i no m’he penedit de res més que d’una cosa. De no haver-ho fet abans! Em considero afortunat d’haver viscut i treballat al KISC, considero que és un dels pocs llocs al món on la societat realment funciona amb valors tot estimant la naturalesa. On tot i la diferència cultural (vaig treballar amb gent de 34 països diferents) tothom és amic. On la persona és el primer i tot allò material té ben poca importància. On he pogut aprendre de cada cosa que vaig fer; fins i tot netejant lavabos: encara que no ho sembli la música i les bones converses donen per molt!

 

Ara, ben tornat, només puc que estar feliç per tot allò viscut. I desitjo més experiències així. Tant és així que he sol·licitat tornar-hi i m’hi permetran treballar com a tècnic de programa educatiu per un any, al lloc on sé que seré feliç fent allò que m’agrada, tot vivint una experiència escolta.

 

Pau Jiménez, de l’AE Lola Anglada de L’Hospitalet.

 

*pinkie: escolta que de forma voluntària treballa al Kandersteg International Scout Center. Anomenats pinkies pel seu uniforme de color rosa.

 

Carregar més articles relacionats
  • L’European Jamboree 2020 s’aplaça al 2021!

    Aprofita aquesta segona oportunitat per participar a l’esdeveniment Escolta i Guia europeu…
  • Inscripcions Jambarretina

    Sabem que són temps estranys i que no tots els projectes internacionals es podran dur a te…
  • Agora WOSM 2020!

    La 13ª edició es celebrarà del 15 al 19 d’Abril a Guadarrama (Albergue Fray Luis de …
Carregar més a L'aventura internacional
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’European Jamboree 2020 s’aplaça al 2021!

Aprofita aquesta segona oportunitat per participar a l’esdeveniment Escolta i Guia europeu…