Inici General Comença el Pre-Congrés, la recta final del procés d’unitat i la preparació del 1r Congrés de caps de l’escoltisme català

Comença el Pre-Congrés, la recta final del procés d’unitat i la preparació del 1r Congrés de caps de l’escoltisme català

Durant el període de Pre-Congrés, agrupaments i equips tenim l’oportunitat de treballar la documentació amb la proposta de nova associació de l’escoltisme català. Es podrà fer als consells a partir de fitxes temàtiques, compartint la reflexió a les trobades territorials conjuntes i participant en un espai virtual dedicat a fer aportacions als 4 blocs temàtics: ideològic, metodològic, formatiu i organitzatiu. Tot aquest treball contribuirà a preparar el Congrés que reunirà a tots els agrupaments de Catalunya els propers 2 i 3 de juny, el qual marcarà el final del procés d’unitat i encararà el projecte de fusió que es presentarà a les AGO el proper novembre de 2018.

 

Aquest curs som “Conscients del repte!”. I és que els propers mesos són decisius per assolir el gran repte que empreníem ara fa nou anys: construir una proposta d’associació única per a què l’escoltisme català doni més i millor resposta a les necessitats de la nostra societat.

 

Durant els darrers cursos, els grups de treball han acompanyat el debat dels agrupaments per definir el marc ideològic, el metodològic, el formatiu i l’organitzatiu de la nova associació. Les conclusions de tot aquest treball han permès donar forma a una proposta de documentació amb l’objectiu de treballar-la i acabar-la de tancar en un Congrés de caps. A continuació, passarà a presentar-se a les AGO del proper curs amb tot el projecte de fusió que se sotmetrà a votació a les tres associacions.

 

Després d’uns anys de reflexió i anàlisi, actualment ens trobem a l’última part de la fase de construcció, que s’inicià el 2014 amb el treball del full de ruta i que culminarà aquest curs amb el Congrés de caps, on es tancarà la proposta i on junts reflexionarem sobre els reptes de l’escoltisme català per als propers anys.

 

El Pre-Congrés, que s’allargarà fins el mes de març, serà la prèvia per preparar el Congrés en què tots els agrupaments i equips podran participar presencialment, als consells i a les trobades territorials conjuntes, i també de forma virtual, mitjançant l’Espai intern de la web Somdecau i a través d’una plataforma virtual que permetrà traslladar preguntes i fer emenes a la documentació presentada pels diversos grups fins el 25 de febrer. A partir d’aquesta primera etapa i fins el dia 10 de març, la plataforma també servirà perquè agrupaments i equips votin les esmenes realitzades. Les que comptin amb un ampli suport i compleixin amb uns criteris de representativitat establerts, s’acabaran de treballar al Congrés, on es votarà si s’aproven i s’introdueixen entre els continguts de la proposta.

Carregar més articles relacionats
Carregar més a General
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

DEMANEU LA LLIBRETA #SOMDECAU PER AL NOU CURS!

Una llibreta amb la que planificar el curs que ha de començar! Ens plau anunciar-vos que c…