Què fer fora de Catalunya?

Si encara no sabeu quines alternatives teniu a l’hora de fer el vostre campament fora de Catalunya a continuació us fem algunes propostes:

Rutes i travesses

 

La muntanya és un molt bon espai on desenvolupar amb plenitud i profunditat els nostres ideals i projectes, un espai on connectem amb nosaltres i amb la natura. Si feu el vostre campament fora de Catalunya podeu aprofitar per fer una ruta o travessa i conèixer així el vostre lloc de destí des d’un punt de vista diferent.

Ara bé, sigueu conscients del lloc on aneu, de l’època i dels entrebancs que us podeu trobar en territoris que no coneixeu.

 

Intercanvis / Activitats puntuals

Els intercanvis amb altres escoltes i guies fora de Catalunya ens permeten descobrir diferents formes de comprendre i treballar l’escoltisme i el guiatge i viure en primera persona la fraternitat universal, teixint la germanor escolta i guia mundial per deixar el món una mica millor de com l’hem trobat.

Si feu el vostre campament fora de Catalunya podeu aprofitar per conèixer escoltes i guies d’allà on aneu i fer-hi des d’una activitat puntual a un intercanvi amb tots els ets i uts.

Penseu que els intercanvis i les activitats puntuals amb grups internacionals també els podeu fer sense sortir de casa: cada any molts escoltes i guies d’arreu visiten Catalunya i busquen grups per conèixer.

Tant si us interessa una cosa com l’altra, podeu posar-vos en contacte amb els Comissaris Internacionals de la vostra entitat i fer un cop d’ull al taulell d’anuncis d’Eurotransit.

 

Trobades internacionals

Als escoltes i guies ens agrada molt això de trobar-nos i cada any es fan nombroses trobades, Jamborees, Moots arreu del món. Aquí hi teniu un llistat de les que hi ha programades aviat:

Nom activitat Dates Lloc Edat participants
KAJO 2022 – Finnjamboree 2022 FINLÀNDIA

 

Projectes d’Educació per al Desenvolupament

L’educació pel desenvolupament són el conjunt d’eines i recursos pedagògics que pretenen formar-nos per realitzar un canvi integral de model social, i superar l’actual paradigma de desigualtat i precarietat. Això passa necessàriament per la formació d’un jovent apoderat que esdevingui un referent en la transformació social, essent l’escoltisme un moviment pedagògic que treballa per realitzar aquest objectiu.

A través de l’educació pel desenvolupament, pretenem que el jovent escolta es formi i es doti d’eines per ser el motor del necessari canvi social, partint d’una formació transversal, interseccionada i co-participada de múltiples agents i moviments socials amb les eines i experiència adequades.

Amb humilitat i esforç, tot allunyant-nos de paternalismes i voluntarismes buits de contingut, l’educació pel desenvolupament busca deixar el món millor del que l’hem trobat i incidir positivament en l’actual context d’increment de les desigualtats a nivell internacional i local.

Per aquest motiu, si us esteu plantejant realitzar algun projecte en aquesta línia, us convidem a contactar amb els respectius equips de les vostres entitats, que segur que us oferiran el suport que necessiteu per extreure el màxim potencial d’aquesta experiència.

Centres escoltes internacionals

Un centre escolta és un espai gestionat per una entitat d’escoltisme i guiatge que reuneix unes condicions específiques pel que fa a l’entorn, l’ús i les instal·lacions. Sol ser una estada autogestionada pel grup (cuina, neteja, serveis…) ja que es pretén que el seu propi ús transmeti uns valors i una manera de fer pròpia del mètode escolta i guia, pot tenir format de casa de colònies o de terreny d’acampada i també pot ser que el propi Centre Escolta tingui un programa temàtic.

Aquí hi podeu consultar alguns dels Centres Escoltes que podeu trobar a Europa.