Què cal tenir en compte?

Què voleu fer?

Uns campaments internacionals a Suïssa? Una ruta per Portugal? Un projecte d’intercanvi a Polònia? Una Jamboree a Bèlgica? Un projecte solidari al Marroc? Escolliu el que escolliu, no perdeu el nord: segur que us heu marcat uns objectius generals de curs i aquests campaments seran una part important per assolir els objectius marcats. Detecteu les necessitats que té la vostra unitat i feu el projecte que més s’adeqüi a vosaltres.

[divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

Formeu-vos i informeu-vos

Per a preparar uns bons campaments fora de Catalunya, cal que us informeu i us formeu prèviament: tota preparació és poca per tal que sigui un èxit!

No deixeu escapar les formacions específiques que oferim a la FCEG, i dediqueu molt de temps a conèixer el lloc de destí i les experiències d’altres grups que han fet coses similars.

[divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

Planifiqueu-ho tot!

Treballeu el projecte de campament amb els infants i joves al llarg de tot el curs: és important que se’l facin seu involucrant-se en totes les tasques i etapes, i assumint responsabilitats.

Planifiqueu bé totes les tasques prèvies i posteriors i assegureu-vos que el que teniu en ment és assequible i assolible per al grup, tant a nivell econòmic com de responsabilitats.

[divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

Normatives i assegurances

És possible que allà on aneu tinguin una normativa que us afecti: una normativa de lleure, o d’activitats amb menors, o relativa a l’acampada, per exemple. Assegureu-vos que compliu tots els requisits per anar al país d’acollida i aneu en compte amb els terminis d’entrega!

I no us oblideu de l’assegurança! Aneu on aneu heu d’estar ben coberts.

* És possible que la vostra entitat us pugui ajudar tant pel que fa a les normatives del lloc de destí com pel que fa a les assegurances. Posar-vos-hi en contacte abans de començar, pot estalviar-vos feina.

[divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

Finançament

Un campament fora de Catalunya suposa un cost important. Cal que sigueu creatius i busqueu quins extrajobs us poden ser més beneficiosos. Si el que us plantegeu no és només un campament sinó que es pot considerar un projecte internacional, és possible que pugueu presentar-vos a algunes convocatòries de finançament de la vostra entitat o d’altres, del vostre municipi o comarca, etc.