Què fer fora de Catalunya?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Si encara no sabeu quines alternatives teniu a l’hora de fer el vostre campament fora de Catalunya a continuació us fem algunes propostes:

Rutes i travesses

 

La muntanya és un molt bon espai on desenvolupar amb plenitud i profunditat els nostres ideals i projectes, un espai on connectem amb nosaltres i amb la natura. Si feu el vostre campament fora de Catalunya podeu aprofitar per fer una ruta o travessa i conèixer així el vostre lloc de destí des d’un punt de vista diferent.

Ara bé, sigueu conscients del lloc on aneu, de l’època i dels entrebancs que us podeu trobar en territoris que no coneixeu.

 

[divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

Intercanvis / Activitats puntuals

Els intercanvis amb altres escoltes i guies fora de Catalunya ens permeten descobrir diferents formes de comprendre i treballar l’escoltisme i el guiatge i viure en primera persona la fraternitat universal, teixint la germanor escolta i guia mundial per deixar el món una mica millor de com l’hem trobat.

Si feu el vostre campament fora de Catalunya podeu aprofitar per conèixer escoltes i guies d’allà on aneu i fer-hi des d’una activitat puntual a un intercanvi amb tots els ets i uts.

Penseu que els intercanvis i les activitats puntuals amb grups internacionals també els podeu fer sense sortir de casa: cada any molts escoltes i guies d’arreu visiten Catalunya i busquen grups per conèixer.

Tant si us interessa una cosa com l’altra, podeu posar-vos en contacte amb els Comissaris Internacionals de la vostra entitat i fer un cop d’ull al taulell d’anuncis d’Eurotransit.

 [divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

Trobades internacionals

Als escoltes i guies ens agrada molt això de trobar-nos i cada any es fan nombroses trobades, Jamborees, Moots arreu del món. Aquí hi teniu un llistat de les que hi ha programades aviat:

Nom activitat Dates Lloc Edat participants
KAJO 2022 – Finnjamboree 2022 FINLÀNDIA

[divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

 

Projectes d’Educació per al Desenvolupament

L’educació pel desenvolupament són el conjunt d’eines i recursos pedagògics que pretenen formar-nos per realitzar un canvi integral de model social, i superar l’actual paradigma de desigualtat i precarietat. Això passa necessàriament per la formació d’un jovent apoderat que esdevingui un referent en la transformació social, essent l’escoltisme un moviment pedagògic que treballa per realitzar aquest objectiu.

A través de l’educació pel desenvolupament, pretenem que el jovent escolta es formi i es doti d’eines per ser el motor del necessari canvi social, partint d’una formació transversal, interseccionada i co-participada de múltiples agents i moviments socials amb les eines i experiència adequades.

Amb humilitat i esforç, tot allunyant-nos de paternalismes i voluntarismes buits de contingut, l’educació pel desenvolupament busca deixar el món millor del que l’hem trobat i incidir positivament en l’actual context d’increment de les desigualtats a nivell internacional i local.

Per aquest motiu, si us esteu plantejant realitzar algun projecte en aquesta línia, us convidem a contactar amb els respectius equips de les vostres entitats, que segur que us oferiran el suport que necessiteu per extreure el màxim potencial d’aquesta experiència.

[divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

Centres escoltes internacionals

Un centre escolta és un espai gestionat per una entitat d’escoltisme i guiatge que reuneix unes condicions específiques pel que fa a l’entorn, l’ús i les instal·lacions. Sol ser una estada autogestionada pel grup (cuina, neteja, serveis…) ja que es pretén que el seu propi ús transmeti uns valors i una manera de fer pròpia del mètode escolta i guia, pot tenir format de casa de colònies o de terreny d’acampada i també pot ser que el propi Centre Escolta tingui un programa temàtic.

Aquí hi podeu consultar alguns dels Centres Escoltes que podeu trobar a Europa.

[divider style=”shadow” top=”30″ bottom=”30″]

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]