Inici L'aventura internacional Activitats Contingent català a la Roverway 2012

Contingent català a la Roverway 2012

La Roverway ja ha tocat la seva fi, però abans de que es comenci a diluir entre l’estiu i més campaments volem explicar com ha anat aquesta aventura internacional en la qual han participat 70 escoltes i guies de la FCEG. Pels que encara no hagin sentit parlar de la Roverway, explicar  que és una trobada de joves escoltes i guies (de 18 a 20 anys) que es celebra cada 4 anys algun indret europeu.

En l’edició del 2012, els amfitrions han estat els finlandesos, però hi han participat més de 3500 joves de més de 30 països. Enguany, la Roverway ha tingut 2 grans espais;

Les rutes per tribus:
Durant els 4 primers dies ens hem barrejat en grup d’unes 40/50 joves per fer rutes per diversos indrets del país. Tanmateix, totes les rutes han tingut la constant de permetre una descoberta externa de la societat i natura finlandesa, alhora que permetia conèixer i enriquir-se de la diversitat del grup. A més, durant totes les rutes s’ha realitzat una activitat de servei a l’entorn i activitats típiques finlandeses, com fer una sauna, banyar-se als llacs o cuinar un salmó a les brases.

I el campament:
Després de 4 dies de ruta, totes les tribus van anar arribant al campament escolta d’Evo per tal de realitzar activitats conjuntes durant els següents 4 dies. Aquestes activitats estaven dividies per “valleys” (espais) els quals eren els següents; “live your life”, “forest fun”, “aquarena”, “creative corner” i “rovermomentum”. En aquestes espais es desenvolupàvem més de 70 activitats simultànies, les quals anàvem des d’activitats per posar al límit la diversió i l’adrelaina fins a activitats molt més reflexives i introspectives. El principal repte pels i per les participants era gestionar una oferta tant gran d’activitats i d’estímuls.

Dins del campament, també hi va haver un espai per compartir i explicar totes les cultures presents, la qual cosa es va fer a través d’una mostra anomenada “international day”. Des de la FCEG no vam deixar escapar la oportunitat per mostrar la cultura catalana a través dels castells, els balls de bastons i alguns plats típics, però també per anar a conèixer i a descobrir tota la resta de cultures presents.

Per últim, des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge volem agrair als organitzadors finlandesos tot l’esforç, la il·lusió i la paciència que han posat en el creació i realització de la Roverway 2012; moltes gràcies per tot!

Una vegada més, podem dir que ha estat una gran experiència d’escoltisme i guiatge internacional.

https://picasaweb.google.com/106749016000379013037/1DeAgostoDe2012

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Activitats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

Inscripcions Jambarretina

Sabem que són temps estranys i que no tots els projectes internacionals es podran dur a te…