Rebuig de la FCEG al veto d'homosexuals per part dels Boy Scouts d'EEUU

Rebuig de la FCEG al veto d'homosexuals per part dels Boy Scouts d'EEUU

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) vol fer públic el seu rebuig davant la decisió dels Boy Scouts d’Estats Units d’Amèrica (EUA) de vetar la participació de membres homosexuals a la seva organització.

Des de la FCEG, considerem del tot invàlid el fet que fonamentin aquesta decisió amb l’argument que l’homosexualitat va en contra dels valors escoltes (scouts és el terme emprat en anglès). Tot el contrari: l’escoltisme es basa en el desenvolupament integral de la persona, entenent la seva identitat i llibertat com els pilars bàsic per a la millor convivència en societat.

Per tant, com a FCEG, ens desmarquem del posicionament dels Boys Scouts d’EUA i ens atrevim a afirmar que la seva decisió és una mostra de discriminació que es contradiu amb un valor escolta bàsic que és el respecte cap a les persones i la defensa de la diversitat (cultural, religiosa o sexual).

Cal destacar que els Boy Scouts d’EUA són només una de les nombroses associacions escoltes que existeixen arreu del món –com ara les que formen la FCEG: Acció Escolta, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies – i en cap cas representen el moviment escolta mundial. Davant de la confusió de termes, demanem als mitjans de comunicació i a la societat civil que diferenciïn la decisió d’aquesta associació de l’essència de l’escoltisme, el moviment educatiu més gran a nivell mundial que treballa per aconseguir deixar el món una mica millor de com l’hem trobat.

Des de Catalunya, ens solidaritzem amb els escoltes membres dels Boy Scouts d’EUA que han estat afectats per aquesta decisió, esperant que els dirigents de l’associació es replantegin aquesta qüestió. També volem animar la resta dels escoltes del món a seguir treballant per allò que realment l’escoltisme proclama: un món millor on tothom hi té cabuda.

Categories