Inici Notícies Notes de Premsa Centenari del Guiatge (Nota de Premsa)

Centenari del Guiatge (Nota de Premsa)

El guiatge i l’escoltisme femení celebra el seu centenari al Parlament de Catalunya

10 milions de noies escoltes i guies han celebrat enguany el centenari arreu del món amb el lema “100 anys transformant vides”.

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge es suma a la celebració del centenari amb un acte el 17 d’octubre, que acollirà el Parlament de Catalunya. Hi intervindran Núria de Gispert, Rosa Mª Carrasco i Marta Rosàs.

El guiatge i l’escoltisme femení és un moviment educatiu amb presència a més de 145 països i que engloba més de 10 milions de noies. El seu propòsit és ajudar a noies i dones a poder desenvolupar-se amb plenitud per tal que esdevinguin ciutadanes actives, compromeses i responsables amb elles mateixes i el seu entorn.
Aquest 2012 s’ha commemorat un segle d’existència amb actes arreu del món sota el lema “100 anys transformant vides”, amb el propòsit de fer visible l’impacte que té el moviment en noies i dones d’arreu del món al llarg de la seva existència.

A Catalunya, on el moviment compleix 80 anys aquest 2012, es commemoren totes dues dates amb un acte acollit per la presidenta del Parlament de Catalunya, la M. H. Sra. Núria de Gispert i Català.

L’acte tindrà lloc el proper 17 d’octubre a les 7 del vespre, i comptarà amb les reflexions al voltant de la capacitat transformadora del moviment de dues dones que han estretament lligades al guiatge i l’escoltisme catalans.
Sota el títol “El guiatge i l’escoltisme femení; el paper transformador per la dona a Catalunya” Rosa Mª Carrasco i Martà Rosàs aportaran el seu punt de vista al voltant del paper educatiu per a les noies i transformador per al nostre país, des de perspectiva de la pròpia vivència.

Breu apunt de les ponents:

  • Rosa Mª Carrasco i Azemar. Comissària General de Noies Guies Sant Jordi (1962-1977) i primera directora general de Joventut. Rep la Creu de Sant Jordi el 2012 en reconeixement a la seva feina pel reconeixement del guiatge.
  • Marta Rosàs i Cortada. Presidenta d’Escoltes Catalans (2000-2003) i de la Fundació Escolta Josep Carol (2008-2012) i secretària general de Joventut (2003-2006)

L’acte vol reconèixer la importància del guiatge i escoltisme femení com a escoles de lideratge i impulsors de valors com la paritat i la lluita contra la discriminació per raó de gènere. Així mateix, es plantejaran quin són els reptes futurs del moviment.

Document en PDF

 

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Notes de Premsa
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …