Crònica del Centenari del Guiatge i l'Escolitsme Femení

Crònica del Centenari del Guiatge i l'Escolitsme Femení

El 17 d’octubre ha tingut lloc l’acte amb el qual la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que han passat i treballat pel desenvolupament del guiatge i l’escoltisme femení en els darrers 100 anys a nivell mundial i 80 anys a nivell Català.

L’acte l’ha obert el vídeo “El guiatge i l’Escoltisme Femení Avui“, i seguidament ha inaugurat l’acte la presidenta del Parlament de Catalunya, la Núria de Gispert, qui ha encoratjat el moviment a “fer pedagogia” i a ser un “agent actiu en aquest moment històric”, perquè “la societat us necessita a vosaltres i la vostra militància per ser el millor país, cohesionat socialment i nacionalment, i el motor que sempre hem somiat”.

A continuació ha parlat l’Elena González, actual comissaria internacional de la FCEG, que ha fet un recorregut històric pel guiatge i l’escoltisme i ha donat pas a la intervenció de la Rosa Maria Carrasco i Azema. Carrasco, després fer una repàs pel seu recorregut pel guiatge ha destacat la importància d’apostar per la coeduciacó en un moment en que encara no era socialment acceptat i que “el guiatge li ha donat molt més del que ha rebut”. Seguidament, ha tingut la paraula la Marta Rosàs, la qual ha destacat tres valors que li ha aportat l’escoltisme i el guiatge; l’empatia i l’amistat profunda, l’esforç i la capacitat de gestionar i liderar projectes. Per acabar, el president de la federació ha afirmat davant l’auditori reunit a la Sala de Grups del Parlament que l’escoltisme i el guiatge “vol entomar el deure de participar en el futur del país educant nens i joves ferms, implicats i conscients del seu entorn, amb esperit crític i que entenguin el valor de la cohesió i la justícia social”, i, recollint la crida escolta, ha dit: “Ara més que mai cal estar sempre a punt!”

A l’acte hi han assistit l’expresident del Parlament Ernest Benach, l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, el director general de joventut, Antoni Reig, i la directora de política lingüística, Yvonne Griley, a més de nombrosos i escoltes i guies de totes les edats.

També pots veure:

 

Categories