Inici Projectes La Tropicat; 2.300 pioners i caravel.les canviant l'entorn!

La Tropicat; 2.300 pioners i caravel.les canviant l'entorn!

2.300 pioners i caravel·les, 575 tendes de campanya, més de 100 grups fent un raid, més de 60* entitats col·laboradores i desenes de voluntaris organitzant-la. Tot això i més és la TroPiCat, la Trobada de Pioners i Caravel·les de Catalunya, que es farà aquest cap de setmana a Cardedeu!

La TroPiCat és la primera trobada on es conviden a participar i a fer escoltisme conjuntament els escoltes i guies de Catalunya que es troben entre els 14 i els 18 anys, i alhora, tots els caps d’aquestes unitats. Serà un espai de coneixença, d’intercanvi i de diversió entre tots els pioners i caravel·les.

A més, també serà una oportunitat per fer servei, amb més de 30 activitats simultànies d’aprenentatge servei que es duran a terme diumenge al matí a Cardedeu i l’entorn. Per grups, els nois i noies netejaran un refugi antiaeri mentre aprenen sobre memòria històrica o cuinaran el menjar per a tots els tropicaires tot formant-se sobre el consum responsable, per posar alguns exemples.

Després de la Trobada de Caps, el 2011, i de la Clarotada (per a Clarots, Ròvers i Truc), l’any passat, la TroPiCat és la tercera trobada interassociativa de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, en què hi participaran joves de les tres associacions membres: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

La trobada arriba en un moment històric de l’escoltisme i el guiatge català, en què les tres associacions de la FCEG aposten pel treball conjunt per enfortir aquest moviment educatiu al nostre país. Amb més de 100 anys d’història, 20.000 membres a Catalunya i 40 milions arreu del món, l’escoltisme i el guiatge segueixen creixent any rere any i són, ara més que mai, referents de l’educació en valors i el servei a la comunitat.

La TroPiCat l’organitza una comissió de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) formada per persones de les tres associacions. La trobada és possible gràcies al suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Ajuntament de Cardedeu.

* entitats ja confirmades per fer accions d’aprenetatge i servei durant la Trobada;  Càritas Cardedeu,  Fundació Residencia Maranatha, El Caldo Cooperativa de Caldes de Montbui, Fundació LAR, Amics per al Desenvolupament a l’Àfrica Negra, Associació per la Integració Social del Deficient (AISD Viver de Bell lloc), Museu de Cardedeu, Espai31, Associació de Discapacitats de Cardedeu ADISCAR, AE Rocafort, Ràdio Cardedeu, Associació de Jubilats de Cardedeu, Centre Cultural Marata, Fundació Marianao i Protectora animals Granollers.

 

  • És temporada de Passos!

    Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
  • Aquest curs, “Conscients del repte!”

    L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
  • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

    L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Projectes
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

Llibreta #somdecau 2016-2017

NOVETAT! Arriben les llibretes #somdecau De cara al curs que ve l’Àrea de Comunicaci…